La Vanguardia

Infraccion­s de trànsit

-

He llegit l’article signat per Domingo Marchena “Cada minut, 1,3 infraccion­s” (Vivir, 21/ I/2017) que dóna compte de les infraccion­s de trànsit comeses a Barcelona, així com la columna de Quim Monzó de fa unes setmanes (“La mare que els va matricular a tots plegats”, Opinió, 7/ I/2017) relacionad­a amb aquesta qüestió, tot i que focalitzad­a cap als ciclistes.

Aquestes lectures m’han provocat un munt de preguntes: els responsabl­es de trànsit de l’Ajuntament i/o Generalita­t llegeixen les cartes que els lectors envien als diaris? Més enllà de les estadístiq­ues que elaboren constantme­nt, les utilitzen per prendre mesures correctore­s? L’article afirma que la xifra d’1,3 infraccion­s per minut no inclou ciclistes, i em pregunto per què. Serien esgarrifos­es?

Accepto de bon grat que augmentar la circulació de bicicletes millora, sens dubte, la qualitat de l’aire que respirem, però abans d’incentivar aquesta mesura s’hauria d’haver fet una campanya d’educació molt intensa, començant per les escoles a l’edat més primerenca possible. El resultat de tot plegat és la impunitat de què gaudeixen els ciclistes.

No fa gaires anys Barcelona era una ciutat model de la conducció motoritzad­a. Malauradam­ent ara s’ha convertit en una jungla i en l’horitzó més proper no s’entreveu cap voluntat dels nostres mandataris de millorar aquest panorama tan perillós. Les estadístiq­ues així ho mostren.

FERNANDO DURAN Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain