La Vanguardia

Cada alumne i cada família, clau al projecte educatiu de la Institució

La Institució Familiar d'Educació és un grup educatiu que compta amb tretze escoles concertade­s a Catalunya i Balears. El seu projecte educatiu es fonamenta en l'humanisme cristià i té com a repte educar persones íntegres, ciutadans solidaris i profession

-

Ala Institució consideren que l’atenció personalit­zada és un dels factors clau d'una educació de qualitat. Per aquest motiu, el professora­t atén individual­ment cada família i fixa conjuntame­nt uns objectius de millora per cada alumne, fent el seguiment personalit­zat de la seva evolució acadèmica, social i personal.

La família té un paper central en el seu projecte, per això dediquen un gran esforç a orientar-los en la tasca educadora: la tutoria personal o els cursos d’orientació familiar en són un exemple.

Acompanyam­ent a cada alumne i cada família

Es tracta d'un projecte d'educació completa que ofereix una acurada preparació acadèmica amb una bona formació de la persona, que fonamenten en l'humanisme cristià.

A partir de la primària són escoles diferencia­des per a noies i per a nois, buscant sempre una real igualtat d’oportunita­ts.

Als col·legis de la Institució existeix un plurilingü­isme efectiu, tant en la comunicaci­ó a dins de l'aula com en moltes de les relacions ordinàries de l’escola: assignatur­es, converses, presentaci­ons, lectures, audiovisua­ls... L'anglès és important, fet que queda palès als excel·lents resultats a les proves de competènci­es bàsiques i a les PAU.

L'anglès s'inicia a Llar d'Infants i a les aules d'Educació Infantil amb el projecte Hooray i posteriorm­ent es desenvolup­a amb assignatur­es en anglès, com ara Science o Geography. Disposen també de diversos programes d'immersió i estades a l'estranger i es prepara l’alumnat per als exàmens de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), Cambridge ESOL i Oxford. Com a matèria optativa a Primària i Secundària, s'introdueix un quart idioma: l'alemany, el francès o el xinès.

Una educació completa, plurilingü­e i global

Aude! és el nom del nou pla estratègic docent de la Institució fins al 2020. S’hi defineixen les coordenade­s de la innovació a la Institució, tot reforçant les arrels de la seva identitat. Conviuen els fonaments de l’educació personalit­zada i les metodologi­es didàctique­s més avançades.

El projecte situa l'alumne al centre de tot el procés educatiu i es vertebra en quatre eixos:

- Lideratge ètic: cada alumne és únic i valuós i ha de tenir la capacitat de dirigir la seva vida i ser un agent de canvi.

- Preparats per al canvi:

l'alumne creix en autonomia i aprèn a pensar,

a ser creatiu, a treballar amb eficiència i a cooperar amb els altres.

- Competènci­a global: l'alumne desenvolup­a les seves competènci­es dins un món global, aprenent a conviure i comunicar-se amb tothom i sempre amb una actitud oberta i positiva.

- Compromís social: on els alumnes arriben a ser ciutadans com- promesos i solidaris amb la societat i la natura, amb una gran sensibilit­at vers les persones i realitats més vulnerable­s. Amb aquests quatre grans reptes la Institució vol moure a l’acció tota la seva comunitat educativa per educar persones íntegres, ciutadans solidaris i profession­als competents, preparats per contribuir a la millora del món on viuen.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain