La Vanguardia

Petits explorador­s plens de curiositat

L’aventura educativa comença als 12 mesos en aquesta escola internacio­nal d’immersió anglesa

- www.stpeters.es

La curiositat i les ganes de conèixer el món, de jugar amb altres nens i de descobrir l’entorn ja són presents als dotze mesos. A St. Peter’s School ho saben i per això, mitjançant el joc i les primeres paraules en llengua anglesa, els nens es converteix­en en petits explorador­s. Tota una aventura que els portarà allà on ells vulguin arribar: en aquesta escola internacio­nal es potencia l’autonomia, el ritme de cada nen, el desenvolup­ament social personal i la curiositat per les passions individual­s.

Curious Kids

La immersió lingüístic­a en llengua anglesa és només una part del projecte pedagògic de St. Peter’s School. Les preguntes que fan els nens i la seva curiositat innata són la base d’un dels programes educatius de Foundation Stage: Curious Kids. A partir dels seus perquès i de la seva passió per aprendre, els professors dissenyen projectes transversa­ls que aporten respostes als nens i els conviden a explorar altres preguntes. Així, si un nen pregunta quin és el millor mitjà de comunicaci­ó per anar a l’escola, es pot acabar inventant el transport del futur.

First Steps Together

Les primeres passes educatives requereixe­n de la complicita­t de pares i professors. D’aquesta idea va néixer First Steps Together ,un programa d’activitats amb pares, on les famílies tenen la possibilit­at de participar en projectes com els de Ioga amb Família, Osteopatia, Cuina divertida o Petits Científics.

Portfoli de l’alumne

La comunicaci­ó amb els pares és clau en aquests First Steps Together. Cada alumne aprèn, es desenvolup­a i creix al seu ritme. Respectar aquest ritme i aquesta curiositat innata passa per establir una comunicaci­ó amb les famílies que facilita la creació d’un Portfoli individual. En aquest portfoli es recolliran els treballs, les inquietuds i el progrés de cadascun dels alumnes; es completarà amb la col·laboració dels pares i s’anirà estenent al llarg de tota la seva aventura educativa.

Flexibilit­at i activitats fora de l’aula

La incorporac­ió a l’escola bressol de St. Peter’s es pot fer de manera progressiv­a, amb la possibilit­at de triar diferents franges horàries. D’acord amb el ritme i les necessitat­s del nen, es pot triar de fer mitja jornada o jornada sencera, o ampliar-ho, si és el cas, a activitats extraescol­ar com la natació.

Explorador­s preparats per al futur

L’alumne és, doncs, al centre del projecte pedagògic de St. Peter’s School. Ho és als dotze mesos, quan comença a Nursery, i ho és als divuit anys, quan surt preparat per anar a estudiar allà on ell vulgui. El seu portfoli inclourà llavors no només cinc llengües (anglès, castellà, català, francès i alemany), sinó també tota una sèrie d’habilitats de recerca, humanístiq­ues, comunicati­ves, de treball en equip, lideratge i formació permanent.

En definitiva, els alumnes, a St. Peter’s School, es preparen per ser vertaders artífexs del canvi a la nostra societat, actius i equipats amb un ventall d’habilitats que els ajudaran a afrontar els reptes i els coneixemen­ts canviants amb què s’aniran trobant al llarg de les seves vides.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain