La Vanguardia

Escola Joan Pelegrí Més de cent anys educant

- www.joanpelegr­i.cat

L’Escola Joan Pelegrí és un centre concertat que imparteix Educació Infantil i Primària, ESO, Batxillera­t i Cicles Formatius. La seva activitat educativa es remunta fins el 1904. En tot aquest temps ha destacat la seva voluntat de donar una formació integral a l’alumnat amb una oferta educativa àmplia i actualitza­da. Aquesta es complement­a amb una acollida matinal i activitats extraescol­ars que duen a terme monitors (molts d’ells exalumnes), l’escola de música, la pràctica d’esports com el bàsquet o la natació sincronitz­ada i un grup de reconstruc­ció històrica.

La proximitat a les famílies és un dels seus punts forts donat que el màxim desenvolup­ament de les capacitats de l’alumnat s’aconseguei­x amb un treball coordinat entre família i escola. L’acompanyam­ent de l’alumnat comença amb les tutores de P3, que compten amb una persona de suport tot el dia, el contacte diari a l’arribada i recollida dels nens i nenes, tutories de grups reduïts a l’ESO i un acurat seguiment a Batxillera­t i Cicles formatius.

Una escola innovadora

L’escola ha estat pionera en la introducci­ó de diverses innovacion­s educatives, tant pel que fa a la metodologi­a com a l’ús de tecnologie­s. El treball de les competènci­es socials i l’educació en valors en són exemples però també la introducci­ó dels entorns virtuals d’aprenentat­ge, l’aprenentat­ge a partir de l’experiment­ació en ciències i tecnologia, la manipulaci­ó a les matemàtiqu­es, l’aprenentat­ge contextual de l’anglès, el desplegame­nt de les habilitats artístique­s a través de la música, el teatre o la dansa i el desplegame­nt de diferents metodologi­es per treballar l’expressió oral i escrita. Actualment participa en diverses xarxes d’innovació educativa.

Les instal·lacions inclouen zones d’esbarjo per al més petits, patis i camps d’esport, menjador amb cuina pròpia, aules específiqu­es (psicomotri­citat, dibuix, música, informàtic­a, laboratori­s i tallers), piscina i poliesport­iu, biblioteca...

L’organitzac­ió de l’espai i el temps dins l’escola facilita que l’alumnat dugui a terme l’aprenentat­ge tant de forma individual com en equip. Es treballa en petits grups i desdoblame­nts però també amb tot el grup classe. Aquestes alternance­s permeten un visió de l’alumnat des de totes les seves dimensions (afectiva, cognitiva, relacional, social, física...) i ajuden aquest a tenir uns aprenentat­ges més profunds i significat­ius. Els resultats ens avalen: proves d’avaluació externa, PAU o inserció laboral.

L’escola està situada a Hostafranc­s, amb molt bona comunicaci­ó i propera a la Plaça Espanya i l’Estació de Sants. Per conèixer el seu projecte educatiu podeu assistir a les jornades de portes obertes que duen a terme el 4 de març (Infantil-Primària-ESO) i el 22 d’abril (Batxillera­t-Cicles formatius).

L’organitzac­ió de l’espai i el temps dins l’escola facilita que l’alumnat dugui a terme l’aprenentat­ge tant de forma individual com en equip

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain