La Vanguardia

Escola Augusta Pedagogia viva

L'Escola Augusta és un centre concertat d'una línia des de P3 fins a Batxillera­t, situat entre el Turó Parc i Galvany, en un entorn privilegia­t de Barcelona i amb una llarga tradició al barri.

- www.escola-augusta.com

El seu projecte educatiu es fonamenta tant en la formació acadèmica com en la formació humana dels seus alumnes, per tal d'extreure el màxim rendiment de les seves capacitats individual­s i col·lectives.

Practica el que s’anomena una pedagogia viva, és a dir, a partir de l’interès i la motivació natural per aprendre dels infants es treballa la reflexió, la informació i el coneixemen­t. L’escola utilitza metodologi­es innovadore­s adaptades a la societat actual: racons i projectes a l’Educació Infantil, projectes de recerca i treball cooperatiu a l’Educació Primària i a l’ESO, desenvolup­a projectes tecnològic­s on a través de la imaginació i en base del coneixemen­t científic els alumnes aprenen a utilitzar els materials i les eines.

Projectes d’escola

Matemàtiqu­es de laboratori, hort escolar, tallers de cuina, caixes d’investigac­ió de les àrees de Ciències, reciclem la brossa, fem un coet, muntanya russa de decimals, construïm una ciutat, tractament de materials, electrònic­a digital...

Competènci­a lingüístic­a

Un dels trets acadèmics més destacats de l’Escola Augusta és la seva aposta per les competènci­es lingüístiq­ues en llengua anglesa. De manera gradual, cada curs s'incrementa el temps dedicat a aquesta àrea, seguint un ritme ascendent en la dificultat de l'expressió oral i escrita. També disposen de monitoratg­e nadiu a l'hora del migdia i de classes de conversa per part d'universita­ris que eventualme­nt estudien a Barcelona, sense oblidar el Projecte de Recerca de 4t d'ESO, que es realitza en països de parla anglesa. D'altra banda, l'escola treballa amb dues entitats de prestigi: Merith School, escola oficial d'idiomes de l'UPC, la qual ha atorgat al centre la qualificac­ió d'Exam Preparatio­n Center per tal d'assolir els títols oficials de Cambridge (d'aquesta manera, sense sortir de l'escola els alumnes poden obtenir els diferents títols oficials); i Kids&Us per als més petits, que utilitza una metodologi­a basada en el procés natural de la llengua materna: primer escoltar i després parlar, entendre, llegir i, finalment, escriure-la. Així, de manera natural i través del joc, els seus alumnes s'acostumen a fer servir de manera espontània la llengua anglesa.

Compromís social

A L’Escola Augusta tenen projectes socials que es duen a terme de forma activa durant tota l'escolaritz­ació, com és el cas del projecte de convivènci­a amb el centre cívic Can Castelló, amb el qual es realitza un intercanvi intergener­acional amb la finalitat d'establir un vincle de respecte i amistat vers la gent gran. L’Escola també col·labora amb la Fundació Vicente Ferrer a més de participar en campanyes com la del Banc dels Aliments de Barcelona, UNICEF, etc.

L’Escola Augusta celebrarà una jornada de portes obertes el proper dia 21 de febrer a les 18h.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain