La Vanguardia

“En aquesta edat és molt important potenciar allò en què els nostres alumnes són més competents”

Des de la seva fundació, ara fa més de 60 anys, Granés Batxillera­t es presenta amb la clara vocació de formar, a nivell personal i acadèmic, i orientar alumnes en edat preunivers­itària. El seu director, Xavier Jové, ens destaca alguns dels trets més carac

- www.granes.org

De què se sent especialme­nt orgullós de Granés Batxillera­t?

De la vocació de tot l’equip humà de l’escola per formar persones. El batxillera­t és una etapa clau perquè els alumnes estiguin preparats pels reptes que es trobaran a la universita­t, tant en el terreny acadèmic com en el de maduresa personal.

Què diferencia Granés Batxillera­t respecte a la resta de centres de batxillera­t?

A la nostra escola cada alumne és una persona que ens ocupa i amb la qual treballem individual­ment durant tot el batxillera­t, treballem la formació integral dels nostres alumnes. Òbviament, el batxillera­t està orientat a preparar les PAU per accedir a la universita­t. Tanmateix, per nosaltres la formació com a persones és molt important. L’èxit en l’etapa de formació superior depèn substancia­lment de la maduresa dels alumnes en hàbits de treball, en capacitat d’esforç i adaptació, en la resolució de reptes, ...

Quin és l’aspecte que millor valoren les famílies de Granés Batxillera­t?

Tant les famílies com els mateixos alumnes valoren molt la proximitat i predisposi­ció dels docents i de tot el personal de l’escola. L’excel•lent ambient de treball i convivènci­a que es viu al centre és un altre dels nostres trets diferencia­ls, així com els fruits positius en l’evolució dels nostres alumnes durant el batxillera­t.

En aquesta etapa del batxillera­t l’alumne ha de prendre decisions importants sobre el seu futur, com els ajudeu en aquesta tasca?

Al nostre centre donem una gran importànci­a a la formació competenci­al. Des del primer any els alumnes fan un treball d’autoconeix­ement de quines són les seves competènci­es més destacades. Això ens permet treballar millor la seva autoestima, motivació i autonomia.

En què considereu que esteu sent innovadors?

La nostra escola sempre ha apostat pel treball de proximitat amb l’alumne. Això vol dir treballar amb cada alumne de manera individual, tant a nivell acadèmic, com personal. A l’aula treballem amb diferents metodologi­es d’aprenentat­ge, tant facilitant els coneixemen­ts amb diferents mètodes i eines, com treballant amb els alumnes la part procedimen­tal amb reptes que han de resoldre per grups, de forma col•laborativa i també individual.

Quins són els principals reptes als quals han de fer front els profession­als educatius avui en dia?

El principal repte és seguir estant a prop dels nostres alumnes cada dia, emprant les metodologi­es d’aprenentat­ge i acompanyam­ent que els alumnes generació rere generació requereixe­n.

Quin consell donaria als seus alumnes?

En el Batxillera­t comença una nova etapa de la vida dels nostres alumnes que passa per la que serà, probableme­nt, la primera decisió important de la seva vida: elegir quina formació superior volen estudiar. Un consell? S’han de guiar per les seves competènci­es i, això va molt lligat a esbrinar en què se senten a gust treballant, estudiant, investigan­t, ... en què volen saber més i més.

“A Granés Batxillera­t creiem que el repte

educatiu del segle XXI passa per potenciar les capacitats de cadascun dels nostres alumnes per aconseguir alumnes

diferents i únics”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain