La Vanguardia

“Al Montessori-Palau preparem els alumnes per al món real”

El CCE Montessori-Palau, centre de referència internacio­nal, ja ha canviat el paradigma de l’educació que els experts estant demanant des de fa més d’una dècada. La creativita­t, la iniciativa, l’autoconfia­nça, la capacitat de resoldre problemes, el trebal

- www.montessori-palau.net

Per què el vostre model es basa en la Pedagogia Montessori?

Els avenços en Neurociènc­ia estan donant la raó a l’enfocament de la Pedagogia Montessori. Estudis científics publicats en revistes d’alt factor d’impacte com ‘Science’ demostren que amb Montessori s’aconseguei­x allò que la societat i les empreses busquen en els profession­als d’ara i del futur. Alguns models educatius actuals semblen atractius, però no demostren científica­ment que assoleixen els objectius que intenten vendre.

Què suposa aplicar aquest model a les aules?

Doncs suposa un disseny específic de l’arquitectu­ra de l'aula per oferir el desenvolup­ament intel·lectual i personal, el treball de l'alumne en llibertat i amb l'oportunita­t d'escollir les activitats segons els seus interessos, tant individual­ment com en grup; i una formació molt rigorosa del professora­t. A més de garantir un nivell molt alt en totes les àrees, d’anglès, francès, català i castellà i amb una bona base d'alemany.

En què consisteix aquesta formació del professora­t?

A més de tenir les titulacion­s requerides per exercir la seva feina, han realitzat formació específica sobre la Pedagogia Montessori per l’Associatio­n Montessori Internatio­nale (AMI), a més de formació en tècniques cooperativ­es, aprenentat­ge basat en problemes, avaluació per competènci­es, atenció dels alumnes d'altes capacitats i amb necessitat­s especials, entre moltes d’altres. Perquè et facis una idea, destinem més de 40.000€ anuals en formació dels profession­als.

Com heu aconseguit situar-vos entre les millors escoles de Catalunya?

Treballant amb molt de rigor per dissenyar i aplicar un projecte educatiu únic que prepara els alumnes per al món real i hem aconseguit uns resultats que ens avalen. Estem convençuts que el nostre camí és l'adequat: tots els nostres alumnes superen les proves de selectivit­at i més del 90% trien la carrera escollida en primera opció. A més, ens sotmetem a avaluacion­s externes que ens han reconegut amb el màxim guardó d’excel·lència (500+) que atorga l’EFQM, essent el primer centre educatiu de Catalunya que l’obté.

“Amb una formació Montessori s’aconseguei­x allò que la societat i les empreses busquen

en els profession­als d’ara i del futur”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain