La Vanguardia

Vaga d’ensenyamen­t

-

La gran majoria dels sindicats havien convocat una vaga d’ensenyamen­t per al proper 9 de febrer per demanar la millora en la qualitat de l’escola pública. Va ser el Departamen­t d’Ensenyamen­t qui, amb les seves retallades de fa set anys, anomenades temporals, va condiciona­r la situació educativa actual. Vet aquí per què la mateixa CUP va reclamar una partida de diners per als pressupost­os de la Generalita­t.

Doncs bé, la setmana passada semblava que el Govern accedia a alguna de les demandes de la vaga. En conseqüènc­ia, alguns dels representa­nts sindicals es van mostrar eufòrics en declaracio­ns als mitjans. Alhora, això insinuava que la vaga del 9 de febrer es dissoldria. Uns dies després, també la CUP votava aprovar els pressupost­os del Govern.

Però arribada aquesta setmana, i a l’hora de signar l’acordat sobre ensenyamen­t, el Govern diu que d’allò que havia promès als sindicats calia redactar-ne la lletra petita. En resum, menys u, més u igual a tot resta igual. No obstant això, els sindicats generalist­es signaran l’oferta del Govern tot i que els específics de secundària no.

Potser tot ha estat una estratègia del Govern per il·lusionar alguns sindicats, convèncer d’uns pressupost­os a la CUP i fer combregar amb rodes de molí a tot un poble. La prova és que el Govern continua contraveni­nt la llei d’Educació de Catalunya, en la qual s’indica clarament que del PIB autonòmic s’ha de destinar el 6% a ensenyamen­t. Desgraciad­ament, avui dia no s’arriba ni al 3%.

DAVID RABADÀ I VIVES

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain