La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9654

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Directius d’empresa que solen signar els xecs per pagar les despeses. Vomiten. 2 Us queixeu de manera lleonina. Els peixos perciforme­s més amants de les ventositat­s. Còpula. 3 Disminució de la taxa normal de l’oxigen sanguini. La beguda italiana més present a les taules d’oficina. 4 Comença a publicar. Reposarà. Blat tan lligat que no permet vocalitzar. 5 Radicals orgànics que semblen fàcils. Mal cóctel. Tancat.

6 Mitja desena de romans. De la societat civil. Deformeu les esferes.

7 Agitació al cel. Proveïda de manetes. Bo, des d’una perspectiv­a dietètica. 8 Arbust que suca quan fa vent. Mullar la part exterior de casa. Lent d’augment que alça la canalla. Puny d’espasa. 9 Prendre una posició que no li pertocava. Aquest asiàtic és de Damasc. 10 La del Japó es diu sòfora. Monges foragitade­s d’un sector. Vinc sense el triomf. 11 Gos alfabètic. M’escarxofo al sofà. Forat al terra que figura al mapa de barris de Barcelona.

12 Aquesta és de segona mà. Fa sexe amb la llanera solitària. 501 amb na

Spencer. 13 Els capdavante­rs. Nap rodó. 14 Es fatigava per la sang dels vegetals. Insistim en destacar els que van al capdavant.

VERTICALS

1 Enganxaves els papers amb peces metàl·liques. Obre la porta de casa seva a gent que ho necessita.

2 Privat dels seus atributs sexuals. Blanc, en terminolog­ia policial nordameric­ana. 3 Rego sense segones. Aquesta és una ingènua que encara creu que els nens venen de París. Anuncis americans. 4 Fereix el moixó per impedir que aixequi el vol. Esquers fets amb cucs de terra. 5 Lliguessin en pilota picada. Banyegarà amb la butxaca plena. 6 Temps mort al joc del bàsquet. Mos anaeròbic. Batalla multitudin­ària. Seva és l’absència de la vocalista. 7 Reposem a la cadira. Despullada de manera quasi contínua. Sí provençal. A l’entrada de l’alfabet.

8 Que conté terra. Arreglen una cosa que estava quasi destrossad­a. 9 Teleprogra­ma. Barri vell de Barcelona que té una rambla ben nova. Cant col·lectiu. 10 Escampa les humitats per tot el jardí. Rostre eixut. El dopi sense oxigen. 11 Les aigües del Ter baixen agitades. Dormi en zones no boscoses. Als països del nord d’Àfrica, cap, tant de càrrecs militars com de càrrecs civils. 12 Que es pot fer servir. Designació genèrica dels grups que resulten de l’eliminació d’un hidrogen en un hidrocarbu­r aromàtic. La més trencadiss­a de l’alfabet. 13 Al bell mig del cel. Fas com els núvols quan descarregu­en. Lavabo en termes olfactius. 14 Instal·lats entre el brancatge. Mancats de dits.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain