La Vanguardia

Solucions a l’‘okupació’

-

Soc veí de la Llagosta, on estem patint unes okupacions que han afectat famílies treballado­res. En resposta a la carta “Impunitat dels okupes” (27/II/2017) i signada per Jordi Jorba, m’agradaria comentar alguns aspectes:

En primer lloc, no esperi que li facin arribar cap comunicat de la PAH. No el trobarà a cap mitjà de comunicaci­ó. Puc especular que, potser, interessa embrutar la imatge d’aquest tipus de plataforme­s. Tot i que li diré que la PAH de la Llagosta es va pronunciar i va denunciar els fets ja fa dies.

En segon lloc, sí, els okupes actuen amb total impunitat. Però també afegeixo que la justícia, quan la víctima és de classe treballado­ra, mira cap a una altra banda. Hem pogut comprovar al llarg de tots aquests anys com d’un dia a l’altre una família és desnonada amb la participac­ió de les forces de seguretat i per ordre judicial. En canvi, la víctima d’una okupació pot esperar asseguda dos anys fins que comenci a veure la solució.

Ara els mitjans de comunicaci­ó han posat de moda les okupacions i la seva impunitat. Però no estan parlant dels dies que el banc propietari del bloc okupat ha trigat a posar una denúncia, no parlen de la passivitat política, ometen informació perquè, persones com vostè o com jo, acabem ficant al mateix sac màfies que fan negocis amb okupacions i la PAH.

A la Llagosta necessitem una solució immediata. Perquè no hi hagi impunitat, cal que polítics i jutjats es posin a treballar.

XAVIER TOLENTINO

La Llagosta

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain