La Vanguardia

Un acord històric

-

Acabo de llegir l’article d’Antón Costas “Divisibili­tat del conflicte català” (Opinió, 22/II/ 2017) i el vull felicitar. Un plantejame­nt del problema català que arranca d’una reflexió del president Pujol i de la possible solució que suggereix el senyor Costas. No és un article dogmàtic, sinó, ben al contrari, ple de seny, en un moment crucial en què, malauradam­ent, hem arribat a un carrer sense sortida, esperant solament, tots plegats amb angoixa, l’hora del xoc de trens.

Altrament, estic plenament convençut que, prescindin­t dels diferents camps ideològics, és el veritable deslloriga­dor que voldria la gran majoria del poble català i que em fa recordar un pensament també d’aquell polític preclar, Francesc Cambó –avui menystingu­t–, amb la divisa d’una “Catalunya lliure, dins una Espanya gran”.

Un pacte, com diu el senyor Costas, entre una àmplia representa­ció parlamentà­ria d’alt nivell, sense cap mena de patriotism­e i amb un gran bagatge democràtic, per debatre, un per un amb urgència, i només amb la idea de país, els 46 punts del president Puigdemont, un acord històric, en el qual vull creure, i que donaria complaença a la major part del nostre poble. És una esperança a la qual m’aferro, potser des de la perspectiv­a de pertànyer a la lleva del biberó.

JOAQUIM CASSÀ BARRERA Subscripto­r Arenys de Mar

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain