La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Senyors britànics. Dibuixos ornamental­s fets per profession­als a can Disney. 2 Avís d’abisme. Figura geomètrica que simbolitza les operacions tornada. Et guiaré sense les senors. El primer de tots. 3 Comença a tenir una certa credibilit­at. Sentíssim. En un cert sentit, totxo a la menorquina. 4 Que no viu sinó en presència d’oxigen. Musulmà de primera instància. Valencià al cotxe.

5 Propens a les emprenyade­s. Ajupin. 6 Colador ideal per deixar fora els cucs de seda. Mainadera amb do de pit. Has perdut una porteria de rugbi. 7 El número natural més apreciat pels tennistes. La llengua siamesa. Joc que incita a la representa­ció. Centúria. 8 U ajaçada. Dalla sense mirar. Udoleu com histèrique­s seguidores del Reial Madrid. 9 Ribes gens romàntique­s. Plovisquei­g. Plagi.

10 Dispositiu que serveix per detonar un explosiu major. Glucòsids extrets de certes espècies de lliris.

11 Persones que pateixen un trastorn que els crea dificultat­s d’expressió. No pas dreta, sinó desviada. 12 La part baixa del xarop. Relatiu a un arc. Mata per decapitaci­ó. 13 Viatjat. Suprimia fonèticame­nt alguna lletra. Fumis sense deixar rastre. 14 La rebotiga del banc. Empata. Buit.

VERTICALS 1 Servents. S’ho inventaran. 2 Les formigues més treballado­res. Produeixo un efecte físic en la cuinera de la fondue. 3 Conseqüènc­ies nefastes dels xàfecs a la costa. Vestidura de vampir. 4 Dos menys zero. Aquestes senyores es dediquen a cuidar oques. Típica actitud del paleta dropo. 5 Sud. Projectil de màxim calibre. Enformador amb el tall en forma de mitja canya. El punt de màxim plaer sexual. 6 Remin enrere. Siamès. Obeeix l’antagonist­a de la cara. 7 La xifra de la cançó de l’enfadós. La dota de tota mena d’elements, llevat d’oxigen. Respon de manera sorollosa als estímuls d’espant que proposa una pel·lícula de por. 8 Foll. Sortir. Universita­t Internacio­nal del Llanguedoc. 9 Camí d’embriac. Emprenyat i quasi estirat. Calcada. 10 Terrenys plantats de sumacs. L’aprimi de la punta amb el posat d’una nina. 11 Dea decapitada. Deliciós. Matar a la manera del món civilitzat. La part davantera de l’avió.

12 El prefix que remet a les novetats. Fulla de ganivet molt grossa, de carnisser. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 13 El camí de les bifurcacio­ns. Relatius a l’eix. Membre de l’escola d’Elea. 14 Afegeixen. Les bestioles més sacrificad­es en l’art de la pesca. En un cert sentit, ho fa servir.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain