La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Jutgeu tot déu a tort i a dret. Ensinistra per a la feina, encara que no sigui de jardiner. 2 El primer de tots. Polisacàri­ds vegetals parònims de les insulines. Perd la vida. 3 Na Peggy quan no vocalitzav­a. Aquestes sobreviuen als accidents sense cap ferida. Conec la meva posició a la brúixola. 4 Equivocaci­ó vibrant. Llunyà, desconegut. Nitrogen. 5 Xop després de treballar molt per als homes de Harrelson. Lluís Ordícia Xaragall. Emprenyame­nt.

6 Afegit. Que es produeixen de cop i volta. 7 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Sagins. Petit orifici.

8 Clor. Nimfa dels boscos, protectora dels arbres. El punt més alt.

9 Part dels pantalons que cobreix una cama des del genoll fins al peu. Àrtic que no vocalitza, potser pel fred. La Faes es fon allà on s’havia fundat.

10 Ressò literaturi­tzant. Tal com queden els dits després de menjar pa amb oli. La divinitat més assolellad­a.

11 Mur. Em dopo per aguantar sense oxigen. Dona de la vida, com se solia dir abans. 12 Desvïi fraudulent­ament

una quantitat de diners. Membre d’una comunitat de cristians americans que refusen els sagraments i tremolen davant de Déu per l’efecte d’una llum interior. A l’entrada de París. 13 Còpula. Engegat. Nafri interiorme­nt. 14 Navegant d’una manera determinad­a. Tocs de campana.

VERTICALS 1 Jaquetes de cuir. Cadascun dels sentits diferents d’un mateix mot. 2 El primer de tots. L’ocell més present a les obres públiques. Servent. Res no és. 3 Lletres aparellade­s. Criatures més foques que les foques, i amb grans ullals. 4 Principi independen­tista. Remenada, la brasa, amb voluntat de fer revifar el foc. Estri per a la feina. 5 El nus de la qüestió. Ocell també conegut com la daurada, que sembla proper a Chaplin. Con sense oxigen. 6 Arma amenaçador­a de llop. El gra d’en Stuart. Ui, que no s’està quiet! 7 Rer H remet a Hitler. En major o menor mesura, regna al firmament. Vidus degollats presents el mes de març. 8 M’hi sumo. Aquesta és una gandula, i no pas de jardí. Centúria. 9 Començo a esguardar-te. Ribot proveït de dues fulles estretes disposades en angle. Quilo sense ió. 10 Ruquets. Acte sexual conjuntiu. 11 Res no és. Composició musical digna del cafè suís. Escandinau­s que fan l’orni tot sovint. 12 Tem haver perdut la fe. Bata elegant i quasi única. Vomito. 13 Dàlmata o pequinès. Línia que uneix els punts en què l’anomalia mensual de pluja té el mateix valor. Una grega al carro. 14 Peix dels clupeids. En va sortir il·lesa i li van tallar el cap. Apartament.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain