La Vanguardia

El lector expone

Vivint la vida en blau

-

Avui, 2 d’abril, és el dia mundial per la Conscienci­ació sobre l’Autisme, i de nou cal fer visible l’invisible.

La sensibilit­zació sobre el trastorn de l’espectre autista (TEA) és un element clau perquè la societat entengui que hi ha gent que veu i sent el món d’una altra manera però, no per això, menys vàlida. I sí, dic sent, perquè com la resta de persones, senten i viuen tot el que els passa al voltant. Deixem de dir, si us plau, que estan desconnect­ats del món. Aquesta frase és un mite i estigmatit­za de manera acusada les persones amb TEA. No estan desconnect­ades del món, simplement tenen una manera diferent d’entendre’l, de sentir-lo i de viure’l.

Estigmatit­zar respon a una societat immadura i poc respectuos­a que desconeix profundame­nt el món de l’autisme.

Per això, dies com el 2 d’abril (i la resta de dies de l’any) serveixen per deixar enrere mites i apropar a la societat la veritable realitat de les persones amb autisme.

L’Iker, com moltes de les persones amb autisme, és carinyós, sensible i té la gran habilitat de fer-se estimar per tothom tot i no ser realment verbal.

Deixem que les persones amb TEA ens mostrin com són i com senten abans d’assenyalar-los amb el dit.

Viure la vida en blau no és per mi un drama (sí que és molt complex en moltes ocasions) sinó una oportunita­t per créixer com a persona al costat de l’Iker, per ensenyar-li i per deixar-me ensenyar. Us convido a viure la vida una mica en blau... no us defraudarà!

T’estimo, Iker!

MARTINA HOMEDES AMAT

Sant Just Desvern

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain