La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Begudes. Començamen­ts monovocàli­cs. 2 Farà una desfilada perquè tothom vegi el seu modelet. Aquesta és còmplice en un acte censurable. 3 Iode. Feu el joc del mirall. Conjunt d’estris per a la feina.

4 Alcohol palindròmi­c i indiscrimi­nat. Desenes parts de les collites que calia donar als senyors. Teresa Tortajada Barceló. 5 Ara fem l’article. Desvia fraudulent­ament una part d’una quantitat de diners. Xumo alcohol. Res no és. 6 Beu per oblidar el seu complex d’Èdip. Lloc on es troba algú, sobretot si és al centre de Londres. Secret, amagat, recòndit.

7 Relatiu al raquis. Mida equivalent a la distància del colze a la mà. 8 Òrgan sense luxes. Introducci­ó, exordi. Així va començar l’art rupestre.

9 Al bell mig del cel. 1-50-10. Milions de bilions. 10 Dansa que et fa pensar en el més vellet de l’escenari. Tresor públic. Pertany matemàtica­ment.

11 Orla escapçada dels dos extrems. Vagareja tot equivocant-se. Mancats de moviment. 12 Pati interior envoltat de pòrtics. Capacitats per fer

una feina. Dius que portes caputxa.

13 La banda sonora del llamp. Esmentem algú en un escrit. El deixà sense cobrar res a canvi. 14 Secreció excessiva de les glàndules sebàcies i sudorípare­s de la pell, acompanyat sovint d’hipertròfi­a glandular. Deduïm, també.

VERTICALS 1 Aprimem el barrot amb l’eina de ferreteria més cobejada pel presoner. Glaçats a la vora de l’Ebre.

2 Comença a il·lusionar-se. Ferirà un ocell perquè no pugui aixecar el vol. El proïsme en el qual s’emmiralla sempre l’empàtic. 3 Massa líquida i espessa en què es converteix el bol alimentari per la digestió gàstrica després d’un dinar amb en Monzó i en Puyal. Eixugamà. Comença a robar. 4 En Quim quan perd el cap. Caquis mossegats. Text de jurista. Ens cal per respirar. 5 Ir. Porter de palau. Contra-rellotge. 6 Ho posessis al calendari. Enganyar. 7 Sud. Èster de l’àcid elaídic. Aprovat, en terminolog­ia de llista d’examen. 8 Precedeix el fumador. El seu salt és un mite eròtic. Tela menys cinquanta. 9 Dia sense albada. Inici d’emissió. Assistiríe­m a la missa. 10 Qualitat que mostren els usuaris de les platges nudistes. Festins porcins. Al bell mig de la mel. 11 Al final, s’exciti. Projectaré tots els meus desitjos negatius sobre ell. Disc compacte, en perill d’extinció. 12 Línia que limita exteriorme­nt una superfície. Ho sentiríeu. 13 Emprenyat. Alternativ­a al peix en els segons plats. Malmeti, sobretot a Mallorca. 14 Dansa gitana d’origen morisc. Ho féssim servir.

 ??  ?? Núm 9689
Núm 9689

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain