La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Mobilitzac­ions populars o difuses. Cullera del rodet d’una turbina en acció. 2 Faci com si fos algú altre. Reneboda, filla d’una neboda. 3 Ventets suaus. Perfumat.

4 Núria Llopis Arnalot. Fa una juguesca i es col·loca en un bon lloc. En Fede perd el cap. 5 Deixa d’estimar. Assecar. 6 As. Aquesta ofèn greument el pudor. Sol precedir totes les condicions. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 7 Universita­t Lliure Religiosa. Acció de guaitar en un joc infantil. Consonant que borda. Col anaeròbica. 8 Han perdut la porteria de rugbi. Li passa la mà per les galtes amb afecte. El metall més noble. 9 Ciclorur de l’àcid sulfurós. Rous matinals. 10 Cremor d’estómac. Tossi, abaixi el coll per banyegar. 11 Avancis per l’aigua. Escull, roca que sobresurt una mica de l’aigua com un petit illot. Amèrica sense la simpàtica alemanya. 12 Sud. Pinyol. Encert de caçadora. Morè.

13 En un cert sentit, l’embarcació més fràgil. Se’n fotia. Cara a cara.

14 La germana més propera. Broda en relleu sobre una tela amb un fil d’or.

VERTICALS 1 Segons on, és carn, i segons on plat de verdura, especialme­nt patates amb mongetes tendres. Acostis a tocar. 2 Olefina que fa pensar en Emília. Aquesta és irrepetibl­e. Xai degollada. 3 La flor més tafanera. Aquesta és una clienta radiofònic­a. 4 No és del tot útil. T’inflamis per la passió tot brindant. Milla peninsular. 5 Conjunts d’estris. Remes enrere tot pensant en l’espionatge nord-americà i adlàters. Sol precedir l’esperança i la caritat. 6 Sofre. Dies intercalat­s en els anys de traspàs, vint-i-nous de febrer, vaja. Duts sense símbols religiosos. 7 Son agitada. L’orella anglèsa capgira una acadèmia. Encoratja. 8 La més trencadiss­a de l’alfabet. Ferum metàl·lic. Triftong de la tercera edat. 9 El feia caure. Designar algú per a un càrrec.

10 Entre el cap i l’abdomen. Algú a qui no li agrada sortir gaire. Est.

11 Perd el cap pel judo. Ho fa servir a l’americana. Agitem un ral. Sis-cents romans després de Crist.

12 Arreplegui excrements pels camins. Otília Domènech Quadrado. Pústula que es forma a la superfície de la pell. 13 El peix que provoca més pregàries. Travessare­m. 14 Defensa que treballa a prop de la banda. Fa veure que és l’èquida Francis.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain