La Vanguardia

Sobre el gos del seient

-

Subscric totalment les opinions de la lectora Lali Poveda (“El perro toma asiento”, 30/III/2017), expressade­s de forma crítica, però, per damunt de tot, amb una total correcció i educació envers la persona que havia enviat la foto del gos assegut en un seient dels FGC (“¿Civismo?”,

La Foto del Lector, 29/III/2017). Ben diferent, en canvi, la carta “El asiento del perro” (1/IV/2017), del lector Alberto Martorell, qui, a banda de criticar la senyora Poveda, es prenia la llibertat de menysprear les seves idees dientli que “es para hacérselo mirar”. Una frase que, a la meva manera de veure, no fa sinó confirmar el que ja deia la senyora Poveda a la seva carta quan denunciava que “el umbral de la tolerancia está en decadencia y es selectivo” i, al mateix temps, corroborar que l’autèntic problema del civisme no és responsabi­litat dels gossos, sinó dels seus amos.

Pel que fa a la foto potser podria fer només un petit matís i és que, mentre que l’animal està assegut, es veu gent dreta darrere seu. Un fet, però, insignific­ant comparat amb l’elevat nombre de persones que, malauradam­ent, mostren actituds totalment incíviques en posar els peus damunt dels seients, o bé en no aixecar-se quan hi ha persones grans o embarassad­es.

JOSEP VILÀ BATLLE Subscripto­r Olesa de Montserrat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain