La Vanguardia

Siguem seriosos

-

I tant que hem de ser seriosos. Ho diu el senyor Alberto López (“Seamos serios”, 2/IV/2017). Diu que els nostres polítics, els que ens governen ara mateix, només pensen en ells i no en la majoria. Però com sap vostè quina és la majoria si no ens hem comptat encara?

Una altra cosa és el que diu sobre que els espanyols no permetrien que Catalunya s’independit­zés, malgrat que la majoria així ho volgués. No sembla pas un plantejame­nt gaire equànime ni respectuós amb els drets de les persones ni dels pobles.

També parla que Espanya es convertiri­a en un país estranger per Catalunya. Jo no he sentit cap independen­tista que vulgui rescatar els murs de separació que van desaparèix­er de la Unió Europea ja fa molts anys. Sí que del país veí en parlen cada dos per tres. Es veu que els que sí que hi tenen interès –em refereixo al fet de posar fronteres a la Unió Europea– són ells.

Vostè demana eleccions, oi? I si fem les eleccions com fa dos anys i quedem igual que llavors, què fem, senyor Alberto López? No seria més eficaç veure si el poble de Catalunya vol continuar unit a l’Estat espanyol o no? I aleshores, fet aquest pas, seria el moment de convocar eleccions, tant si guanya el sí com el no.

No sé què en pensa, vostè, de tota la gent que any rere any es manifesta l’Onze de Setembre reclamant el dret de Catalunya a poder elegir el seu camí al marge de Madrid. Encara que a vostè potser no li sembli, són catalans, no extraterre­stres.

JOAN JORDÀ I ROQUER

Lloret de Mar

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain