La Vanguardia

Llegir Quim Monzó

-

Et llegeixo amb molt de gust, sobretot quan ens parles de menjar. A mi també m’agrada anar als restaurant­s –però acompanyad­a per poder comentar– i recordo que es deia que menjar és l’únic acte animal que fem en públic.

Vaig arribar a obrir un petit restaurant on se servien menjars normals, contractav­a cuineres de poble i com que era obert sols la temporada d’estiu, a l’hivern vaig apuntar-me a la primera escola d’hosteleria de Girona.

Gairebé tots eren alumnes de restaurant­s de temporada, però els professors eren cuiners amb experiènci­a. També hi havia cambreres grans que ens ensenyaven la millor manera de servir els clients. Recordo una governanta i altres professors de cultura general .

Darreramen­t, ens parles que et quedes a casa i t’agrada llegir. Aquesta també és la meva passió, Quim, sobretot de temes d’actualitat, de conferènci­es i de reunions, perquè sóc sòcia de dos ateneus, el més interessan­t el Barcelonès –on cada mes hi ha un programa de totes les activitats que es duran a terme–.

No vull acabar sense fer esment al llibre que acabes de publicar Taula i barra. Diccionari de menjar i beure, editat per Libros de Vanguardia, que no trigaré a llegir.

ANNA MARIA MUNTADA Subscripto­ra Granollers

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain