La Vanguardia

Parcs o pipicans

-

Si teniu ocasió de passejar per algun dels pocs parcs barcelonin­s qualsevol dia laborable a última hora de la tarda –el de l’Estació del Nord i el de la Pegaso en són els principals exponents–, observareu quelcom curiós. No hi trobareu nens.

El seu lloc l’ocupen desenes i desenes de gossos que han fet seu l’espai. Molts d’ells, amb el vistiplau dels seus amos, corren i juguen lliurement per l’indret sense el lligam d’una corretja, tot fent malifetes amb les plantes i el mobiliari urbà, incloent-hi les instal·lacions infantils, i per si no fos prou molts d’aquests animals fan les necessitat­s quan volen i on volen.

Caminar per aquests espais requereix per aquest motiu màxima atenció, ja que qualsevol distracció per petita que sigui pot comportar-te un disgust, sobretot si vas amb sabates noves. L’intensa flaire de l’indret no és precisamen­t de flors primaveral­s, ja que si a les flaires que es deriven dels presents dels cànids hi afegim la que prové de certa herba fumada intensamen­t per cert jovent que s’hi congrega, resulta que l’experiènci­a, més que plàcida, pot arribar a provocar mareig.

Finalment, hom comprèn per què no hi ha infants per aquesta zona. Crec que els animals tenen els seus drets, però els amos, òbviament, unes obligacion­s cíviques.

El que en cap cas pot passar és que certs col·lectius acabin foragitant pel seu poc civisme les criatures dels parcs, perquè precisamen­t els infants haurien de ser els actors principals d’aquests escassos espais verds que ofereix la ciutat.

MARTÍ GASSIOT

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain