La Vanguardia

Mantenir la serenor

-

Després de cada crisi econòmica greu, la història rep una profunda sacsejada que li crea una incertesa desafiant. Alguns esdevenime­nts polítics dels últims dos anys posen a prova l’estabilita­t del nostre món. Les persones que tenen l’oportunita­t de manifestar la seva opinió a les urnes aprofiten per manifestar el seu malestar d’una manera prou contundent i inapel·lable.

La socialdemo­cràcia europea està desapareix­ent a marxes forçades. Els Estats Units han dipositat la seva confiança en una persona del tot imprevisib­le que canvia constantme­nt d’opinió i que, amb cada decisió, crea més inestabili­tat. La Unió Europea cerca la manera menys traumàtica de reinventar-se. El Regne Unit ha decidit abandonar la societat europea amb un Brexit que encara no sap com executarà. Erdogan ja té, per fi, la Turquia autoritàri­a que volia, i Rússia resta expectant per recuperar un poder que sempre enyora.

La història s’accelera, i de quina manera! Sembla que anem dalt d’un cavall desbocat i a mi això no m’agrada. Hem d’encarar els nostres dies recuperant la serenor.

XAVIER HUGUET JANSÀ

Reus

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain