La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Reforçada amb suport financer. Oberts, tal vegada de boca. 2 Volguem vulgaritza­r la nostra ortografia fent passar bou per bèstia grossa. Agita la sopa tot pensant en Mourinho. 3 Y. Embolics argumental­s que aprecien els seriòfils. Mil cent. 4 Marejats. Prego pel gran Bruno. Palmereta. 5 La part central de l’envà. Illot. S’expressà com un lleó. Est. 6 Es marceixi davant d’un formatge que no és ni carn ni peix. Habiten. Ancià. 7 Avançats per estirament des de la riba del riu. Dia sense albada. Iridi. 8 Centúria. Conducte orgànic que els vegetarian­s anglesos detesten. Xisclis. 9 Aqua sense u. Ho farà servir a l’americana. Musulmà de primera instància.

10 Pudent. Xuclarà a la recerca del segon plat del calostre. Acaba com comença. 11 Descendent de quarta generació. Níquel. A l’entrada de Tivissa. 12 Art laic. Notícia que es deixa anar des del poder perquè arribi als mitjans. Preposició d’origen. 13 Poden ser dits o de preus al consum. Les mamelles d’una vaca. 14 Pell de cabra adobada amb adob vegetal que es caracterit­za per un gra molt petit obtingut a mà quan la pell està humida. En reduïa el preu.

VERTICALS 1 Naus voladores que prenem quotidiana­ment. Al capdavall, capcot. 2 Ofertes com a promesa a una marededéu. Moneda que valia un dotzè de pesseta. 3 Encercla el cap del sant. Imitats sense paraules. Director general. 4 Operari que es dedica a la noble manufactur­a dels llits. No és pas una mera infermera.

5 Plata. La part baixa del bust. S’ho passi la mar de bé. 6 Portat mig perdut. Deformats des de la seva identitat esfèrica inicial. Tales les vocalistes. 7 Meteorit normal i corrent, constituït de silicats. Estimat amic lul·lià. As. 8 Blava immensitat. Delicte comès per la persona que presta diner a un interès desmesurat. Una que erra i na Brigit Bardot. 9 A les portes de Barcelona. Bru. Causarà desperfect­es en l’Antiga Fàbrica Damm. 10 Ho comparteix­en la mare i el pare. Ajuntament. Ajudar. 11 Pastanaga que ens mou. Ferir un ocell perquè no pugui tornar a aixecar el vol. Comandant otomà. 12 Amèrica sense la simpàtica alemanya. Rema enrere. Emprenyat. Do arcaic. 13 Ho agafa amb el davantal. Targeta de crèdit. S’ho inventi. 14 Passar amb un cert èxit. Peça de l’armadura que cobreix la barba.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain