La Vanguardia

Semàfors i contaminac­ió

molts. La coordinaci­ó dels semàfors és una mesura molt important per reduir la contaminac­ió.

-

Cada cop que es fa una obra de millora, suposadame­nt per als ciutadans, per ampliar les voreres o altres coses semblants, la coordinaci­ó del semàfors va a pitjor. Darreramen­t, i després de patir més de dos anys d’embussos a la plaça Lesseps per les obres d’ampliació de les voreres de la Travessera de Dalt, tothom esperava que amb la finalitzac­ió de les esmentades obres els embussos anirien a millor. Doncs no, encara són pitjors. És un tema de la coordinaci­ó dels semàfors.

Més embussos vol dir més soroll. Els cotxes, com haurien de saber les persones responsabl­es, fan més soroll i contaminen més quan es posen en moviment que no pas a velocitat constant. Més estona al ralentí i més estona del trajecte, per tant, hi ha més contaminac­ió.

Tal com va dir la senyora Irene Montero al Parlament respecte els temes de corrupció, que n’hi ha de la A a la Z, amb els carrers de Barcelona en els quals els semàfors no estan coordinats també podríem fer una llista des de la A fins a la Z. Només anomenaré alguns dels més importants: Travessera de les Corts, Urgell en alguns del seus trams, Carles III entre Travessera de les Corts i avinguda de Madrid, i a la mateixa avinguda de Madrid en sentit Besòs, l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, i segur que me’n deixo

LLUÍS ROGER I CASALS

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain