La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Faci la verema. Transmeten impulsos a un múscul.

2 Esbufegar i morir. El projectil que pots confondre amb un transport públic. Ens cal per respirar.

3 Níquel. Ennegreixo el pa sobre la graella sense pensar en Xixona. Dominat. 4 Ciutadà molt avesat a veure el mar. La flor de la ingenuïtat. Mamem sense ajuntar els llavis. 5 Olla destapada. Aïllo. Deies que havies perdut el cap. 6 Període de temps que reconfigur­a un sèpal. Segona ingesta experiment­al. Sofre. 7 Est. Deixem anar gemecs de desig. Urpir sense cap ni peus. 8 Els posseeixo i sento els seus miols. Ajuntar. Fas confiança. 9 Llenca de terra entre península i continent. Recipient amb aigua en què el terrisser, mentre treballa, es mulla les mans. 10 La nota musical més vàcua. El color de la pantera més famosa. Aquesta és feliç com un camp parisenc. 11 Principi d’esperança. Tibat. Art no religiós. 12 Gros i bru. Peces de roba de segona mà. El venç al beisbol. Mulla perquè no mira. 13 Rere el jet capgira el son. Qualitat de dret. Al final, el refà. 14 Diu la seva. Instrument de pescar que consisteix en una bossa de xarxa fixada a l’extrem d’una canya o d’un pal.

VERTICALS

1 Ens queixem com un cavall desbocat. Traço ratlles al full. 2 L’aixella amb un punt volat. Feies perdre el cap. Rap escapçat. 3 Setze catorze tres. Error. Escali. 4 Llegenda. Cobertes de cases, com a mínim tres. Nitrogen. 5 Comentaris sardònics. Aquesta té un color entre vermell i blau. 6 Les armes més vincladiss­es. Ungles postisses de guitarrist­a. Doctor. 7 Començo a irrigar. Preguin. Descregude­s. 8 Septentrió. En surten olles, i potser plats. Hi és.

9 Portada dialèctica. Rifes reglades. Al capdamunt de l’olivera. 10 Begut. Ham mossegat. Mancat de pèls.

11 Corrues. El forat per on s’escolen els materials líquids o gasosos quan hi ha una pressió excessiva. A les portes de Bratislava. 12 Víctor Soler Garcia. Òxids d’itri. Al capdavant de la terminal. 13 Est. Dianes de vocalista. Finava. Sol precedir l’esperança i la caritat. 14 Copsessis el que sona al teu voltant, encara que no fossis músic. El nom que rep un dels personatge­s més clàssics de les processons de Setmana Santa.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain