La Vanguardia

Gestació subrogada

segur que no és aquesta. Provem a parlar-ne sense hipocresie­s i trobem-la.

-

Ciutadans vol obrir el debat al Congrés per una llei per la regulació de la gestació subrogada. Altres partits, com el PSOE, simplement neguen aquesta realitat. Parlem-ne: és una necessitat de la qual molts coneixem alguna parella implicada. La part més curiosa de la seva proposta és que la dona gestant no percebi cap mena de compensaci­ó econòmica, encara que podrà rebre compensaci­ons per rescabalar-la.

Com ho hem d’entendre? Que un embaràs no comporta riscos, molèsties o limitacion­s que condicioni­n o alterin la vida de la gestant durant el procés? O que són de tan poca entitat que no mereixen ser considerat­s? Vol dir que en un procés de gestació subrogada cobrarien religiosam­ent els advocats, gestors, metges, infermers, administra­tius, absolutame­nt tothom menys la mare gestant? És aquesta la forma de garantir els drets de les dones? És aquest el feminisme del segle XXI? De debò algú creu que les dones són tan estúpides?

I algú creu que aquesta solució facilitarà poder dur a terme processos de gestació subrogada a l’Estat? Sospito modestamen­t que no: el que passarà és que les parelles amb recursos pagaran en negre una dona (i un munt més de persones implicades) per poder assolir el seu objectiu, o continuara­n anant a l’estranger.

Jo no sé quina és la solució, però

JORDI ZABALA SÁNCHEZ

Rubí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain