La Vanguardia

A qui serveix Colau?

-

Estem immersos en una allau de comunicats, informacio­ns i rumors més o menys contrastat­s que exigeixen als ciutadans una bona dosi de crítica per tal de no caure dins aquest maremàgnum de desinforma­ció.

No va bé que els polítics facin declaracio­ns i afirmacion­s ambigües que no expliquen gairebé res i només afegeixen frases buides a la confusió. Colau acaba de repetir una opinió molt utilitzada pels partits contraris al referèndum des de fa temps: el referèndum divideix la societat. En el cas d’aquests partits, tinc molt clars els motius que els porten a repetir aquesta frase, que no són altres que combatre la democràcia per mantenir l’statu quo. Voldria pensar que els motius de Colau no són aquests i és per això que m’agradaria que s’expliqués i contestés a algunes preguntes que els ciutadans ens fem.

Atès que en els referèndum­s sempre es tria entre dues opinions diferents, què té aquest referèndum que, a diferència dels altres, divideix la societat mentre els altres s’accepten com les manifestac­ions democràtiq­ues i participat­ives que de fet són?

No creu que negar el dret d’expressió a través de les urnes a la ciutadania també divideix la societat? A mi em sembla que el fet de fer un referèndum acull la diversitat social i posa les bases per solucionar problemes existents, mentre que no deixar-lo fer no és res més que repressió.

TERESA CALVERAS

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain