La Vanguardia

Lloret i Joan Llaverias

-

Volem manifestar el profund malestar que l’article “Joan Llaverias” (Cultura, 17/VII/2017), escrit per Oriol Pi de Cabanyes, ha generat en la nostra ciutadania. Donat que l’autor no ha considerat necessari fer una re- cerca històrica, detallem totes les iniciative­s que el poble de Lloret de Mar ha tingut per recordar la figura d’un pintor del qual ens enorgullei­x immensamen­t el lligam que va tenir sempre amb la nostra vila.

L’any 2015 Lloret va organitzar, amb motiu de la commemorac­ió del 150è aniversari del naixement de l’artista, i juntament amb el Museu Marítim de Barcelona i la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, una exposició sobre la seva obra pictòrica referida al mar. En el marc de l’exposició commemorat­iva es van organitzar visites guiades a l’exposició. Anualment es convoca el premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats en el marc de la Nit Literària de Lloret. Joan Llaverias té un carrer amb el seu nom. A la visita nocturna del cementiri que es feia l’any passat “Cementiri d’ànimes” es feia referència a aquest pintor davant la seva tomba com a personatge il·lustre de la vila.

A l’edifici cultural Can Saragossa hi tenim una exposició permanent que l’any 2016 es va renovar. Durant aquest 2017, els dissabtes del mes de març s’ha fet un taller infantil titulat “Prova de pintar com Joan Llaverias”. I també hi ha un llibre editat, Joan

Llaverias, pintor de Lloret.

ALBERT ROBERT RIBOT Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain