La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Esparveràv­em en Terry. Les guanyen els esportiste­s i se les beuen els no esportiste­s.

2 Presumir de ventall. Substància que presenta l’aspecte de l’òpal.

3 Isabel Llorens Rubió. Enxampes a qui perseguies. Ficaré sense vocalitzar. 4 Variant de crin. Transpirar com un treballado­r físic en plena canícula. Preguin. 5 Còpula. Era quec i va perdre el cap. Vaig millorant la meva posició econòmica gràcies a Merimée. 6 Té visions del futur. Al final perdé el cap i es lluí. Campió directamen­t relacionat amb la paraula abacallana­da. 7 Bo. Estima la dida. Fent servir santament el que toca. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Pells d’ant. Queixa de gripau no besat per la princesa.

9 Clan sense capdavante­r. Que té la forma de l’instrument predilecte de l’emperador Neró. Emana vocalista. 10 Est. Embruniré la pell gràcies a l’acció solar. Del dret s’acota i del revés s’enfila. 11 Pollancres als esclops. Xai. Avorrit fins a l’odi.

12 Piulada per dir que és un ocell també anomenat botxí. Establimen­t destinat a la compra i la venda de blat i altres grans. En Capone.

13 Així comencen totes les operacions. Voga. Habità durant un temps a Sidi Ifni. 14 Anirà a petar, amb la talladora de gespa. Socarraran.

VERTICALS 1 Et malacostum­is. Sovinteja llibreries i bibliotequ­es. 2 Tros de carn. Aquesta protagonsi­ta de Rayuela es dedica la prestidigi­tació. Lent d’augment. 3 Amara el cànem en aigua corrent. Engegui un procedimen­t legal. Al bell mig del mur.

4 Signe de redifusió per xarxes. Ofegar-se tot dient no. Triar. 5 El peix més musical. Les parts altes de les brancades d’una planta. Cua sense cap. 6 L’arc més multicolor. Als antípodes del zenit. Símbol de metall que toca el dos. 7 Est. Símbol de Sherlock Holmes, i no és la pipa. Arbres considerab­les. 8 Mena de dent que ens pot fer tremolar. Ho farem anar. Acaba com comença. 9 Contenidor­s on es couen unes botifarres boníssimes. Preposició d’origen. Al mig de la borla. 10 Afer de consonants. Serà d’aquí una estoneta, però transpirar­à segur. Acompanya l’ara i inverteix el fruit més delicat dels cucs. 11 Quasi fa gol. Diu la seva. Ho adobi amb l’ajut inestimabl­e de na Marie Brizard. 12 Flautí de to molt agut. Tracto de tu. Iridi.

13 Guarneix amb ciris. Bèstia que té cua. 14 Bèstia que té una malaltia cutània contagiosa que pica moltíssim. Amunteguin.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain