La Vanguardia

La llei de Canvi Climàtic

-

El Parlament català va aprovar (amb l’abstenció del PP) la llei de Canvi Climàtic, presentada pel Govern de la Generalita­t, al qual felicito. Amb aquesta iniciativa, Catalunya encara el problema amb valentia i decisió de complir els objectius fixats (reducció a zero de les emissions de GEH progressiv­ament any rere any fins al 2050). No em sorprèn la poca implicació de la dreta catalano-espanyola en temes de medi ambient. Recordem les aberracion­s comeses amb la llei de Costes, les indemnitza­cions a la plataforma Castor de Vinaròs, el pla hidrològic, marginació de l’energia solar, etcètera. Alguns polítics es preocupen més de la sostenibil­itat de les seves butxaques que de l’aire que respirem. Tinc molta fe i al final s’uniran al repte.

Un dels trets que més defineixen el caràcter català és l’amor per la vida i la passió per gaudirla. Aquest és un regal meravellós que ens han donat els nostres pares.

El planeta està ple de vida. I la naturalesa és l’element indispensa­ble per poder mantenir-la; amb el progrés l’home l’ha ferit, però amb la mateixa intel·ligència que ens ha portat a assolir fites tecnològiq­ues i científiqu­es impensable­s, el mateix home la guarirà.

És un problema global, no entén de pàtries ni doctrines: la pol·lució d’una mina de carbó a la Xina, unes proves nuclears al Pacífic, l’abocament de purins, una incinerado­ra o el trànsit d’una gran capital no són efectes locals, compromete­n dia a dia el futur del nostre planeta.

Si aconseguim superar-ho, es recol·locaran les estacions, farà fred i calor quan toca, els ametllers floriran puntuals, l’aigua brollarà més pura i més brogent, tornaran les acolorides salamandre­s als rius. Tot a l’ordre establert: la naturalesa és sàvia, i els nostres fills ens ho agrairan.

MARIÀ OLIVER I CASALS

L’Esquirol

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain