La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9813

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Tornes a repartir fusells entre la tropa. Aquesta ven bots gross0s per posar-hi vi. 2 Disposi flors formant grans rams. Esborra una culpa mitjançant una acció exemplar que l’allunya de la vida pietosa. Sol contradir tot el que li posen al darrere. 3 Camí d’embriac. Foll. Idees inabastabl­es i, per tant, irrenuncia­bles. 4 Xoco perquè no veig la cruïlla. Inflor deguda a inflitraci­ons seroses al teixit cel·lular. S’equivoqui com de Luca. 5 L’article ponentí. Faci la tercera missa del dia en un barri perifèric de Barcelona. Benefici extret en el canvi de moneda o en especulaci­ons diverses. 6 Radiat. No coneguis una cosa. Centúria. 7 Agitem el que és pur. En Jonàs quan escopia l’os. Aquesta presenta adherència íntima de naixement.

8 Armadillo. Projectil que també pot ser tren. Au, vinga, desplaça-t’hi!

9 Es destrossin el fetge d’una manera normal i corriente. Colla de joves.

10 Ens cla per respirar. Xocada de cop i volta. Residència de la tercera edat. 11 Cinquanta-cinc. El pronom

feble més orientalis­ta. Relatiu a la malaltia transmesa pels gossos que ha estat més combatuda. Pals que no alimenten. 12 Es desplaça molt de pressa per la superfície del mar. Aquesta és indígena. 13 Babau. Sentir una animadvers­ió molt intensa per algú. Ens cal per respirar. 14 Remenes. Ili.

VERTICALS 1 Feu el que esteu fent justament ara amb aquest encreuat. Pitges. 2 A. Crit d’alerta que remet a un número IBAN. En presumeix de manera inútil. 3 Fomento el foc de la discòrdia. Batuda. Tres d’en Balzac.

4 A l’entrada de Roncesvall­es. Els esperats finals dels combats. Mols les olives. 5 Miserable, també. Call. Est. 6 Al bell mig del cel. Ho situin al calendari. Got anaeròbic que cau en mans sindicalis­tes rere el número U. Sistema de reagdiu. 7 Ho conec, és a la brúixola entre el sud i l’est. Privar la caderenera de la seva llibertat. La part posterior del cotxe, a la valenciana. 8 Practiquin la succió en les primers hores del dia. Sales d’espera ferroviàri­es, llargues i poblades.

9 Escull. Poal destapat. El comptador al joc del billar. 10 Principi de Diògenes. Una colla. Metall de transició de símbol Y. 11 Cantin temes de hip hop. Ètnic. 12 Est. Feies la feina de sant Martí. Vori anaeròbic. 13 Petita artèria fluvial. Deixa la pell sense pèls amb un aparell que va amb bateries. El primer de tots.

14 Hi posi manetes. Rere els caps menen a l’ajuntament. L’arbre que l’Albert ha plantat a Islàndia.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain