La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9818

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 De l’os que no és ni fèmur ni plantígrad. Davant d’un malalt fa patir. 2 Donzella, noia verge. El setial dels poderosos coronats. Res no és. 3 Sol contradir tot allò que li posen al darrere. Resseguir el perímetre amb una cinta acolorida. Llar dels privats de llibertat. 4 Adoració vers l’elecció. Reforç de tronc, sense extremitat­s. A.

5 Principi atributiu. Se sentin grans terrabasta­lls al cel. La grega de la qual mai no es pot desempalle­gar l’idiota.

6 Anar a parar. Remor sorda i contínua que remou un abell. Puny d’espasa.

7 Est. Presagis, auguris. Faves que foragiten l’as. 8 Que estiguin bons i saludables. Fer servir les coses a l’americana. Facis confiança en la parella de romans. 9 Deixi el seu rival en un debat sense arguments ni rèplica. Tuberculos­a. 10 Principi administra­tiu. Un d’indetermin­at. Pràctica superstici­osa per guarir malalties a còpia d’oracions i molt d’encant personal.

11 Una divisió del centenar. Aureola. Moixó. 12 Acaba com comença. Trec la moca d’un animal mort. Prego pel gran Bruno. Sofre. 13 El venç al beisbol. Producte que provoca el vòmit. L’Iva segons on. 14 Marejats fins al vòmit. Dessequi excessivam­ent.

VERTICALS 1 Obstruires. Ho completo. 2 Composició instrument­al per a petit conjunt de cambra que comprèn quatre moviments: l’allegro, l’andante o adagio, el minuet o scherzo i el rondó o allegro final. Poeta i cantor grec. Xai degollat. 3 El món cada cop més asfixiat. Poca-vergonyes. Polida de tercera generació. 4 Humor serós. Riscles. En un tres i no res. 5 Silicats rogencs. Doctors en llei islàmica.

6 Casa que ens acull quotidiana­ment. Pujolet. L’arbre radiofònic que ha arrelat a Islàndia. 7 Aliment de porc. Abeuradore­s o menjadors de bestiar. Unitats de pes que varien molt segons el lloc, i que aquí a Catalunya equivalien a 33,33 grams. 8 Res no és. Animal que no es desenvolup­a i ja es veu que no serà bo per a res. La grega que tragina l’idiota. 9 Principi etimològic. Acabaríem. Principi d’¡l·luminació.

10 Esgarrapo amb feresa. Fumis sense deixar rastre. Ocells semblants a l’enganyapas­tors que podria al·ludir a algun membre del ramat. 11 Impedeix que els gossos més mossegador­s mosseguin. Deixar en una posició estable. Est. 12 El principi d’una gran enemistat. Relativa a Orfeu. Bestiar que inclou les ovelles i els moltons.

13 Nitrogen. La xifra més cobejada pels tennistes. Ratllarà la roba. Fax sense encapçalam­ent. 14 Tan passades de moda que deu haver plogut molt des que es van començar a sentir. Marcit.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain