La Vanguardia

Sorprenent societat

-

El preu que ha pagat un club de futbol per Neymar ens ha sorprès a tots. Suposo que ens ha sorprès també que una estrella mundial empenyi l’autoritat i només el suspenguin durant quatre partits. Suposo que també ens sorprèn que un jugador qüestioni públicamen­t la seva directiva. Suposo que també ens sorprèn que el president dels Estats Units sigui un antic showman i gestioni

com si fos al pati de l’escola. Suposo que també ens sorprèn que encara hi hagi conflictes bèl·lics. Suposo que també ens sorprèn que s’ofeguin persones al mar intentant fugir de la pobresa. Suposo que ens sorprèn també la impunitat i el proteccion­isme d’un petit sector de treballado­rs públics. Suposo que ens sorprèn que es convoquin subvencion­s públiques en ple mes d’agost. I també suposo que ens sorprèn que una vaga de treballado­rs condicioni les vacances d’altres treballado­rs com ells. Entenc també que ens sorprèn que socis de Govern es critiquin públicamen­t a les portes d’un moment important.

Vull creure que també ens sorprèn la venda de mentides a les xarxes socials, ja sigui en foto o en text i l’oportunism­e i intenciona­litat dels mitjans de comunicaci­ó. Per on comencem a desfer el nus d’aquest teatre? Proposo des de la bondat humana.

XAVI LUCAS GONZÁLEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain