La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Núm 9826 Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Me’n vanaglorio tot fent uf, uf, uf... Fer més agut. 2 Els era útil. Aguditzada. 3 El primer de tots. Cèrcol que reforça l’afàs d’una nansa a l’alçada de la boca, del qual surt la barbada. Inicio un expedient laboral amb supervisió sindical. 4 Es refà a l’hora de recordar l’Alemanya federal de la seva infància. Interrupci­ons de la respiració. Ban que prohibeix les agitacions però no predica amb l’exemple. 5 Riu de Roma a Polònia. Company sentimenta­l. Fer confiança. Iode. 6 Aquella cosa que va capgirar una olla. Poeta grec de l’època heroica que no para de treure el nas a les meves graelles. Berrugues a la cara. 7 Imposició sobre el pas de la riba. Badia de dimensions notables. 8 1049 romans de camuflatge. Ho faríem servir. No és pas de la corda dels sentimenta­ls.

9 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. L’oïda del rei Lear. Usaran un metrònom per marcar el ritme de la cançó. 10 Banda. Serveix per solcar la terra. Iode. 11 El patidor el porta al cor. En un cert sentit, quan és de xoc genera conflictes entre bandes juvenils. Emprenyade­s. 12 Crit d’ase. Tenir una tirada cap a la dieta. El pecat capital dels crispats. 13 La roba lluent més fina. Afectuosa i afable. El vencen. 14 Mètode de reg que tot ho escampa. Medita.

VERTICALS 1 Ocupa un lloc destacat que no li pertocava. Circumstàn­cia que és sòrdida i tendeix al ritus satànics amb potes de cabra. 2 Sol precedir l’esperança i la caritat. Protegeixi les cobertes dels llibres. Sentiràs.

3 Es dedica a menjar la roba d’hivern als armaris. Les flors del feminisme. Casp, sense compromís. 4 Van una mica entortolli­gats. Embolica la boa en un tronc de baobab. Fragment de molècula. Est. 5 Conjunt d’estrisper anar a Vietnam. Sal de l’àcid àuric. Doctor. 6 Que tenen un aspecte semblant al del jaspi per les seves vetes i els seus pics. Ferums de barrufet. 7 Ens cal per respirar. Impedir la visió d’una manera eficaç. En aquell indret va decidir que invertiria en una illa. 8 S’hi ajusta. Mania. Això. 9 L’Àfrica pobra. L’agència de notícies de l’alfabet castellà. Cítrica i escapçada, plena de Y. 10 Cuini. Farà avançar la barca. Res no és.

11 Universita­t Sense Numeraris. Que ha passat molta gana. Principi de putrefacci­ó. 12 Glúcid. Emetem per antena. 13 Afait. Patrícula distributi­va, aquí i a Montcada. Vagaregi. 14 Enfilis arguments per bastir un discurs. Adobada amb l’ajut de na Marie Brizard.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain