La Vanguardia

Cossos musculats

-

Quan algú s’entrena cada dia amb les peses per aconseguir uns bons bíceps o fa un munt d’abdominals per tenir la panxa dura amb la musculatur­a ben marca- da, acostuma a justificar la seva assistènci­a al gimnàs per motius de salut, quan el motiu real és agradar-se més a un mateix, sovint motivat per deixar-se arrossegar per corrents publicitar­is.

Els bombardejo­s del màrqueting inculquen, sobretot als més joves, que com més fort un sigui i com més fibrat i més catxes estigui, amb millors ulls el veuran els altres, de tal manera que alguns ingenus joves puguin donar més importànci­a a ser un home musculós que no pas a tenir una certa capacitat intel·lectual. Cal substituir músculs per estudis, ja que qui tingui una bona formació serà més probable que aconseguei­xi allò que desitgi, mentre qui depèn de ser un home musculós, serà sempre un esclau del seu físic.

Desconec si Cristiano Ronaldo rep diners per la publicitat que fa del seu cos musculat cada vegada que fa un gol. El comitè de competició l’ha castigat sense jugar durant cinc partits, quatre per fer una empenta a l’àrbitre i un altre per les dues targetes grogues que li van ensenyar, una per fer comèdia i una altra per treure’s la samarreta. Jo n’hi afegiria uns quants més per transmetre, durant una llarga estona, la desagradab­le imatge del seu cos musculat.

XAVIER ARTISÓ I AGUADO

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain