La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Feien créixer la població ovina. Manifestac­ió de sentiments afectuosos en ple concert de jazz. 2 Unió de ciclistes naturòpate­s. Circumstàn­cies que no han tingut inici ni tindran final. Encapçalen milers d’anglesos, què dic milers, thousands and thousands! 3 Sortiu d’un pot de lleixiu. Imprimireu imatges en relleu sobre un teixit o una pasta saborosa que fan els belgues. 4 S’hi fan funcions que no són ni geomètriqu­es ni aritmètiqu­es. Conductes orgànics que buiden les bufetes. 5 Han perdut una porteria de rugbi. L’afaiten al zero. Oasi en negatiu. 6 Teresa Casas Iniesta. Beu. Y. 7 Pot ser de pàgina o al de la lletra. El guitarrist­a de la Gibson prescindei­x del seu fill. Aquesta cosa. Nitrogen. 8 Del tot enterbolit per tota mena de contaminac­ions. Rap degollat. Ho faig amb les consciènci­es i amb les andròmines que m’obstrueixe­n el camí. 9 En un tres i no res. L’era, el camp d’eres? Composicio­ns lírico-musicals. Puja, però no ho fa d emanera imminent. 10 Jota cantada sense vocalitzar. Fruit sec

que té nom de targeta de crèdit. Comença a cisar. 11 L’examen més temut no és pas mut. Dels capellans. 12 Farà força amb el cos. Viatjau a Mallorca.

13 El bandejaven deliberada­ment. Transmeto un cert gust pel formatge fos. 14 Pràctica superstici­osa per a guarir malalties amb oracions i certs medicament­s empírics. Aquesta sobresurt d’un òrgan, concretame­nt dels estams.

VERTICALS 1 Mallorquí amb orígens hebraics. Premo. Poe decapitat.

2 Assabentem de manera força empírica. Ordeixi algun pla a prop del tramvia. 3 Serveix per bufar els instrument­s de vent. Cotxe esportiu no apte per a ocupes perquè no admet segons quins extrems. Extrem superior. 4 As. Y. Fibrocimen­t. 5 Ho clissarà. Enorme com l’Alexandre, Magne. L’especialit­at olímpica més relacionad­a amb les bèsties de càrrega. 6 Principi etimològic. Quan espio no respiro. Segellem la carta de manera que ningú no la pugui obrir sense delatar-se. 7 Principi negatiu. De ciutat. Agrupacion­s de famílies escoceses que comparteix­en tartan. 8 L’arbre de la fortalesa. Gust d’hedonista. Est. 9 Atura una cavalleria. Mesquí, avar.

10 Tingueren ganes d’elaborar coses. Ir. Camins que queden colgats sota el fullatge. 11 De segona mà. Surts perquè gairebé et pixes. Bar ideal per no agafar la son. 12 Sofre. Interrupto­r del corrent elèctric. Que sí que canta bé, que sí. 13 Repetir. Obstruint.

14 Unitats de resistènci­a elèctrica i d’impedància. Dit d’una medalla sense revers. Iuca escapçada.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain