La Vanguardia

Ca La Rossa El gust autèntic de la carn

Si es viatja a Sant Feliu de Codines, visitar la carnisseri­a Ca La Rossa és una cita ineludible. Aquest negoci familiar, amb una trajectòri­a que es remunta a 1879, va ser la primera carnisseri­a d’aquest municipi barcelonès. Avui dia, el Pep i la Marga con

- www.calarossa.cat

Sou carnissers des de 1879, ni més ni menys. Com va començar tot?

Tot va començar amb els besavis del meu pare, que tenien uns quants caps de bestiar per a consum propi. Van arribar temps difícils, de manera que van començar a vendre el bestiar i van obrir la primera carnisseri­a del poble abans de 1879. Com que la gent anava a comprar la carn a casa de la meva rebesàvia, que era molt rossa, l’establimen­t va rebre el nom de “Ca La Rossa”. Avui, Ca La Rossa és el comerç més antic de Sant Feliu de Codines.

Quins valors conserveu de l’inici, i en quins aspectes heu evoluciona­t?

Sempre hem tingut passió per aquest ofici –ja som a la cinquena generació– i hem dedicat tots els esforços a elaborar els millors productes, cuidant al màxim les matèries primeres. Per a nosaltres, la clau de l’èxit és combinar una alta qualitat dels productes i una atenció al client excel•lent. La tradició, l’artesania, la qualitat dels productes i els serveis, a més del benestar animal i la cura del medi ambient, són els trets d’identitat d’aquest negoci històric a la zona. Evidentmen­t, hem evoluciona­t pel que fa a la modernitza­ció de la maquinària i la tecnologia, però la base continua essent un gènere de qualitat i un servei atent i proper. Teniu molta fama pels embotits d’alta qualitat, elaborats de manera totalment artesanal. Quins dels vostres productes tenen cada vegada més clients fidels?

El producte que produïm

i venem és de proximitat i d’alimentaci­ó natural. Coneixem de bona tinta tots els tipus de carn que venem, la seva cura, els temps de maduració per a un consum òptim, etc. Oferim una àmplia varietat de productes, però

som especialme­nt reconeguts pel bestiar de pagès, l’entrecot del plaer, el porc de la raça Duroc, la vedella de pastura,

el xai i el cabrit del país, i els embotits d’elaboració pròpia i sense gluten. Només fem servir carn de femella –més melosa– que rep una alimentaci­ó sana i natural.

A més a més, podem fer comandes i ens les duen a casa. Quin àmbit geogràfic abasteu?

Sí, acceptem comandes a domicili a Barcelona ciutat i a les comarques veïnes. També oferim servei a restaurant­s de la zona, i tothom qui tingui la nostra targeta client pot gaudir d’un 5 % de descompte en tots els productes.

Per acabar, en quines novetats treballeu?

Continuare­m treballant per oferir un servei i uns productes d’alta qualitat, formant l’equip humà (que estem ampliant) en la sensibilit­at envers els clients. A més, treballare­m per especialit­zar-nos en més productes, sense oblidar la nostra faceta com a empresa solidària, col•laborant amb Intermón Oxfam i Metges Sense Fronteres.

“Tenim l’ENTRECOT

DEL PLAER. Aparcament públic

gratuït. Obrim diumenges i festius”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain