La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Dibuixa a la pell. Ens decantàvem per una de les deu opcions tot reivindica­nt el carpe diem. 2 Sorolloses mostres d’alegria. Surts. Ens cal per respirar. 3 Principi d’identitat. Que té la forma de l’instrument de l’emperador Neró. Parisencam­ent joiós. 4 No exercir l’opció de tirar carta. Que s’encén com un volcà. Fax sense encapçalam­ent. 5 Ho mirem sense ajuntar els llavis. Escut de cuir. Sortí. 6 Estirar-se. Fent malbé la roba d’hivern dins de l’armari. Nitrogen. 7 Ens cal per respirar. Afaitada d’allà baix. Sabé perdre el cap. 8 Remar enrere envoltat d’espies. Badia que quasi forada. Tancat. 9 Ajuntaven. Val a dir que aquest vers format per un espondeu, un iambe i dos dàctils té bon caient. 10 Sí provençal. Tros de carretera. Comentari de tons eròtics. 11 Passejar tot mirant aparadors. Aparco la barca a la vora del bar. Parella de nazis. 12 Al bell mig del cel. S’hi acosti. El sud està agitat. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 13 Teniu una identitat salarial. Li clavaré el segell a la frontera. Germana en un ascensor.

14 Delit. Cantelluda.

VERTICALS 1 Truc. Grassa patològica. 2 L’ajudarà d’una manera verdiana. Palmereta. Cal pitjar-lo per engegar la tele. 3 La teva. Reposaran. Paral·lelepípede­s nuemrats. 4 Els òrgans que ens permeten la contemplac­ió més plaent. Qualitat de poc dens. Iode. 5 Forces que lluiten al costat de les teves. Vagarejava.

6 S’equivoca a la terra i a la serra. Dipositàri­a de la voluntat popular. Níquel. 7 El dosa sense oxigen. Estranyame­nt poc densa. Pot ser de gent, de pa o simplement excessiva.

8 Est. Bèstia que porta el mateix pijama que un tigre. Ratllar la roba del conductor de tren. 9 No és pas una mera cimera. Planta herbàcia amb flors grogues. La nota més vàcua.

10 Surten. Dues escales de pintor obertes. Fots. 11 Tenien un desfici quasi dalinià. Afers judicials. En un tres i no res. 12 Al final, és elisi. Cursiu. Ho faig servir sindicalme­nt.

13 Est. Saxó que no respira bé. Vomitis, afortunada­ment dins de la bossa. Pinyol. 14 Cama-secs. Ho farà servir a l’americana.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain