La Vanguardia

Costa Brava i Pirineu, una oferta cultural singular

- Descobreix un territori de festivals a: www.costabrava­gironafest­ivals.com

Les comarques gironines són unes privilegia­des pel que fa al paisatge i al clima, i són aquestes caracterís­tiques innates sobre les quals s’han fet esforços per construir una oferta turística instal·lada en l’excel·lència. Sobre aquesta base, la clau de volta és la diferencia­ció, allò que converteix un destí turístic en únic. La cultura i el transcende­ntal paper d’aquesta en la nostra societat ens atorga aquesta singularit­at.

El llegat dels ibers, els grecs i els romans; el romànic, l’arquitectu­ra medieval, el llegat jueu, el modernisme, Dalí i el surrealism­e, les festes i tradicions populars constituei­xen una riquesa cultural i identitàri­a que cal ordenar, que precisa la implementa­ció de programes per a la seva preservaci­ó, interpreta­ció i promoció, però també constituei­x els fonaments sobre els quals bastir manifestac­ions culturals contemporà­nies en qualsevol àmbit artístic amb unes arrels ben profundes.

L’efervescèn­cia cultural de la demarcació de Girona dóna com a resultat la celebració de prop d’un centenar d’esdevenime­nts i més d’un miler d’actuacions al llarg de l’any. Visites guiades, activitats relacionad­es amb el patrimoni o festivals temàtics –música, arts escèniques, etc.– són eines d’interpreta­ció i promoció d’aquesta riquesa.

La seva dinamitzac­ió i potenciaci­ó es vehicula a través del Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ordena, estructura i promociona l’oferta cultural de les comarques gironines com a producte d’interès estratègic inclòs en l’àmbit de la marca turística Costa Brava i Pirineu de Girona.

El secret de l’indiscutib­le èxit de la promoció turística de les comarques gironines té a veure amb l’adequació de l’oferta cultural al territori que l’acull, l’adaptació als llocs singulars en els quals tenen lloc les diferents manifestac­ions culturals organitzad­es i en els quals també s’inspiren. En són un exemple clar d’això els festivals, que aprofiten el patrimoni natural, històric, arqueològi­c i arquitectò­nic per potenciar la seva oferta i projectar-la internacio­nalment, i que afegeixen valor a les estades dels visitants en aquesta destinació.

Any rere any, les comarques gironines han esdevingut un dels millors destins de turisme cultural d’Europa gràcies a l’existència d’aquesta oferta diversific­ada, plural, apta per a tots els públics que s’aplega sota el paraigua de la marca Costa Brava Girona Festivals.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain