La Vanguardia

Valors educatius

-

Els meus amics i jo vam néixer el 1946. La nostra escolaritz­ació va ser feta en castellà. Mai res de català. El Quixot, els valors del franquisme i els de l’Església catòlica van ser el nostre pa de cada dia. Quan vam tenir ús de raó, vam entendre el perquè a casa, als carrers i entre nosaltres parlàvem sempre català i només a l’escola, tot en castellà. Els nostres pares ens van explicar que això passava perquè els feixistes espanyols colpistes van guanyar la Guerra Civil. Ells van ser els que van imposar una repressió total sobre la llengua i cultura catalanes que va durar fins a la mort del dictador.

Quan ara parlen vostès de recuperar, sobre la base del 155, les competènci­es d’Ensenyamen­t, sabem que és per tornar al passat i adoctrinar “com cal” els nanos catalans. Es tracta, com deia l’exministre Wert, “de españoliza­r a los niños catalanes”. Això no té sentit. Nosaltres vam ser adoctrinat­s al màxim i som independen­tistes. No tenim cap problema amb la gent i els pobles d’Espanya.

El problema són vostès i la seva intransigè­ncia, que no guarda relació amb la bona política. Un bon polític mai hauria deixat que el problema català arribes fins aquí. Hauria negociat quan calia un millor encaix, o ara un referèndum acordat. No ho entenen, oi?

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain