La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9884

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Mantinc converses obertes. Aixes petites que feien servir els esclopaire­s. 2 Rel agitada. Enganyant. El botó més missaire. 3 La blanca que ens fa pensar en el capità Ahab. Respirarà pel nas. 4 L’aliatge més comú. Pla. Bru fosc. 5 Parts de la cama dels davanters que solen ser objectiu inconfessa­ble dels defenses destralers. Plovisqueg­i. 6 Aquesta carn no és pas de go. L’esperat final del combat. Estacions de servei al bell mig del desert. Ho conec.

7 Comença a educar la gent a un preu molt assequible. Lesions de les capes internes de les artèries. Mulla perquè no mira. 8 Dones cops a alguna cosa. Preguin. 9 Est. Antiguitat vital. Núria Rabell Urzaiz. Aquest entela vidres. 10 Gens elegant, ans volgudamen­t vulgar. Planta que la nova religió la vida sana ha transforma­t en vera. Compri a qualsevol preu. 11 Obstrueixi. Blet blanc. Nitrogen. 12 Així comencen totes les durícies. Ve a ajudar algú que ho necessita. Extraient del subsòl.

13 Ester Gràcia Tarragó. Làmina de pa. S’intal·la entre el brancatge.

14 Firmats amb llengua de signes. Ajupir.

VERTICALS 1 Discutir idees, teòricamen­t en harmònica tertúlia. Fugides massives provocades per fenòmens de terribles conseqüènc­ies socials.

2 Catalana emprenyada. Augmenti el preu. 3 Del dret és un venedor d’alls i del revés una peça per llaurar. Relatiu a la matriu menys matemàtica. Togo aneròbic. 4 Escaire. Terra gens fèrtil. Grinyols de queixa. Nitrogen. 5 Ton desordre. Jornada ciclista i una de games. Sala de tensa relació entre alumnes i mestres.

6 Crit estrident. Germana gran per als nens petits. Blat que no és al sac.

7 Boa decapitada. Alabes. Gairebé ho claves. 8 Fer la feina de sant Martí. Joves nihilistes. 9 Via excrementí­cia. Hi posem arena. Cavall que puja a la muntanya. 10 Isabel Torres Fontrodona. Feu rodolins. Que no deixa passar ni la llum ni la mirada. 11 Cruïlla entre l’erotisme i la pornografi­a. Pedres sepulcrals. Comença a florir. Ens cal per respirar. 12 Que sembla d’òpal. Que xiula. 13 Els ratolins més dormilegue­s. Anar encaputxat. S’instal·la entre el brancatge. 14 Transpirar­íem. Driblar d’una manera molt elegant els amants de pagar fantes.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain