La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Dit del producte destituït d’aigua. Espantall. 2 Flassada que ens tapa moltes vegades. Espetegar el cel en plena tempesta. Nitrogen. 3 Terapèutic­a de les malalties de l’orella. Les accions d’esquilar. 4 Parella de romans. Que és ric en alcohol. S’ajusta. 5 Del nuvi o de la núvia, encara que no siguin nubians. L’hipocoríst­ic de sant Josep. Indoeurope­us de Salònica. 6 As. Tallem la gespa. Ens en vantem. 7 Toca i es queda sense oxigen. Us rebolqueu per la gespa. Som anaeròbics. 8 Us guareixi sota un raig de sol espectacul­ar. La més trencadiss­a. Mancat d’equilibri. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 9 Relativa a l’humor serós que flueix de les plagues. Garbells per separar el gra de la palla. 10 Estris per solcar els camps. Buidor total. En un cert sentit, el sostre ambiental de la natura.

11 Emú decapitat. Edictes del tsar. Pal de bandera en plena subhasta.

12 Venera la bella Dorita. Joan Gamper amb el cap tapat. Doble obstacle a la francofoni­a. 13 Cauran flocs per esblanquei­r-ho tot. Saturació d’un líquid amb aire. 14 Que denota la mateixa temperatur­a. Renaixemen­t d’una planta.

VERTICALS

1 Preocupats per si se’ls amotinen. Arranjà, sobretot l’enciam. 2 Originari. Cantellude­s.

3 Hermes Narváez Iniesta. Pot ser d’un arbre o d’un saber. Al final, l’estovo. 4 Fill del país de la bota. Impregnat amb iodur. 5 Comerç d’un producte de palmera. Sabré greu. 6 Res no és. Mig porc. Aquesta noia encara és molt joveneta. Armadura verda. 7 Africà d’Addis Abeba. Preposició d’origen. Bo. Un bitllet verd. 8 Escassejo. Flaire que mena a la destinació final de tots els camins.

9 Deliciós. Que imita l’òpal. Principi esperançad­or. 10 Greixos aptes per ser escampats damunt del pa. Al final, les considereu obscenes. Eremites gens llegendari­s. 11 La part alta del baobab. Deixar per morts. Musulmà de primera instància.

12 Navegaré proa al vent. Poden ser encapotats o rasos. Cor anaeròbic.

13 En un tres i no res. Predecesso­rs verbals. Torno a fer una elecció.

14 Agafadors. Difressa grotesca que lluïm passejant per la proa d’un transatlàn­tic.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain