La Vanguardia

PASATIEMPO­S

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Exerceixo de poetastre. Els pronoms més sensibles.

2 Empatx. Violent. Al blel mig del mur. 3 Principi d’icterícia. Exercim les nostres dots socials per explotar el nostre atractiu. Encisi una dissenyado­ra d’interiors. 4 Inútil. Bèsties cruels i salvatges a les illes Faeroe.

5 Osmi sense oxigen. Domines abassegado­rament. Sofre. 6 Excavacion­s. Desfilades carnavales­ques. Cops que et deixen sense respiració. 7 Entrà en escena de manera sobtada. Profession­al donador de fe. 8 Doble revolt perillós. Conjunts d’actors que participen en un muntatge. Monjos tibetans en totes les proclames.

9 Dir les coses entortolli­gades. Brancatges. 10 El material dels mobles dels genets. Pedra musical. En unc ert sentit, relat familiar escandinau que et remunta unes quantes generacion­s enrere. 11 La Bea quan perd el cap. Y en cítric. Espelma pasqual. Acaba com comença. 12 Comença un procedimen­t. Precursor biològic de la vitamina A. 13 Genera vocalisme. Remessin enrere. Funciona.

14 Esgarrapés­siu. L’equip que precedeix el juvenil.

VERTICALS 1 Ho clissessis. Elaboràveu catecismes amb entusiasme. 2 Esporgar els arbres per la part més alta. Treballa als burots de les fronteres.

3 El cos de l’orfe. Arbres elegíacs per antonomàsi­a. En un cert sentit, digerí. 4 Moneda valenciana encunyad aper Felip V que tenia un valor de sis diners. Relatiu a la pedra. Est.

5 Estat produït per l’absorció excessiva d’èter. Els pisos més elevats provoquen moviments espasmòdic­s.

6 L’ham de l’alfabet. Dècim de qui no vocalitza. Apanarà sense tenir en compte els asos. Sobirà iraquià.

7 Obús incomplet, sense cua. Tipus de lloc de treball força volàtil i insegur. Rei sense corona. 8 Us en foteu del mort i de qui el vetlla, mitjançant tècniques d’engany. Ho sumo tot llevat de la unitat. Rus entortolli­gat com un barnús. 9 Foteren fum. Via d’entrada HCC. 10 Principi etimològic. Tal com deixaràs aquest problema de mots encreuats abans que demà en publiquem les solucions. En un cert sentit, esmenti el centre de Londres. 11 Vapors que entelen els vidres de les finestres. Dona mudèjar. 12 Estany amb l’estaca clavada. Facin passos per resoldre algun afer. Puny d’espasa. 13 Est. Aquesta és generosa i pensa sovint en elsa ltres. Adcepta agafar el tren de Madrid. 14 Helvètic. Vi. El parlar català que fa venir més set.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain