La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9921

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Batrà els cereals tot pensant en la xarxa. En tindrem coneixemen­t. 2 Grinyoleu tot xisclant. Peça de cuir que cobreix des del genoll fins al peu del genet que té dos fills, un nen i una nena. 3 Res no és. Expresso els meus laments de manera gutural. Elements químics que relacionem amb les piles més duradores. 4 Monarca segons la terminolog­ia de la cort otomana. Portàvem recanvis i vitualles. En un tres i no res. 5 Palmeretes. Afebliment del poder contràctil del cor. 6 Tem haver perdut la fe. D’aquesta manera. Perd la mà per manta. Puc perdre el cap.

7 Junta escandinav­a internacio­nal. Vagi de quatre grapes tot avançant. Calcs que foragiten el gos. 8 As. Cadascuna de les set peces negres d’un conegut trencaclos­ques xinès. És quan el mato que perdo el cap. Té un rol molt agitat. 9 Peanya. Difuses com elles soles. 10 Camp plantat de blat de moro. Sergi Martorell Grau. Al bell mig del cel. 11 Dolent dolent. Principi administra­tiu. Relatius als avantpassa­ts. 12 Davant Mans fa vint-i-quatre hores de fums. Els fon. Eructe d’en Pierrot. 13 Alabar. Truita d’ous. 14 Feriràs l’àguila de l’ala. Consumit per la pena d’haver-se oblidat l’accent al cotxe.

VERTICALS 1 Practica l’astúcia. Xarxa molt osonenca. 2 Comencem a admirar-lo. El punt més alt. El centre mateix de l’ou. 3 Agrupació maçònica. Repeteixo. Pota de vocalista.

4 Làmina de pa. Folrar amb teixits gruixuts, per esmorteir els cops.

5 Anem sense número. Firmes amb caracters estranys, però molt significat­ius. Fura degollada a l’espai sideral. 6 Desfilades carnavales­ques. Sobirà persa. Edicte del tsar. Sofre.

7 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Vigila des d’una torre de vigilància. Acceptat. 8 Cefalòpode­s a la gallega molt apreciats en el món musical. Del dret és difús i del revés no et deixa anar. Hort sense porta.

9 Vibració audible. Peça d’or que s’obté per emmotllame­nt. Escuat de mena. 10 S’enroli. Desapareix­ia en una badia brasilera. 11 Drap humit per fregar. Planta herbàcia anual de la família de les labiades. Telenotíci­es. 12 Pauto una melodia amb l’ajut d’un metrònom. Aconseguir­às seduir algú. 13 Principi enigmàtic. Guany econòmic que figura entre els objectius de l’empresari. En un cert sentit, figureta venerada. 14 Mastegalls que fan bola a la boca. Bestiar amorriat.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain