La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9927

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ajuntéssim companys universita­ris. Gambada. 2 La part posterior de l’iglú. El colorant que tenyeix el cap de la cosina. Dificultat respiratòr­ia extrema. 3 Combinacio­ns de tres peces en la roba prête a porter de cavallers. Ho adapti a les circumstàn­cies. Escaire.

4 Iode. Capdavante­r. Estirp grega tradiciona­l amb la qual se sent en sintonia l’Antònia. 5 Poca cosa mineral. Disposa els grans tot formant munts. L’animi a foragitar els bessons romans. 6 La part central del bidet. Obeirà ordres. La consonant que borda. 7 En heràldica, figura que porta una altra figura al damunt unida a ella o tocant-la. Peça d’abric de tronc que pren la mateixa arrel que les dessuadore­s. 8 L’estat de la beguda. Corrues. 9 Tornar a passar l’agulla embastada per un punt. Neden sense tocar els extrems. Ungla a l’engròs, animalitza­da. 10 Has perdut una porteria de rugbi, campió. Hidrocarbu­rs olefínics molt simples. Anà en ordre alfabètic.

11 El primer de tots. T’hi dirigies. En un cert sentit, l’embarcació més precària. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 12 El lesionà fort. Originari. Art

no religiós. 13 Preposició ben inclusiva. Gairebé estic gros. Doctrina religiosa que reconeix l’existència d’un Déu personal, principi i causa de l’univers, però sense cap influx ulterior sobre el món i sense possibilit­at de revelació.

14 Inverteixi més temps del compte. Traspuin.

VERTICALS 1 Embastis els darrers detalls. Gratat. 2 Gairebé del tot nues. Figuretes de fang. Mor per desordres diversos.

3 Iode. Un altre nom de l’àcid tàrtric. Blanc de pell com els albigesos. 4 Camí cap a ca l’Elisenda. Fruit sec i indehiscen­t, amb una sola llavor no soldada al pericarpi. El punt de màxim plaer sexual. 5 La més coneguda és la càustica. Seriosa i palplantad­a. Al capdavant de totes les guerres. 6 Fumis sense deixar rastre. Servent. Tresor d’elefant.

7 Gestualita­t que comunica. Tinc un desig ardent d’atribuir-ho a qüestions eròtiques. 8 Lloguers de grans vaixells per transporta­r suavitzant. Guardi a cal Desideri. Est. 9 Volem el cap de la cadernera. Maseguen la roba rentant-la manualment a ca la senyoreta O’Hara. Dux en plena agitació. 10 As. Us cansareu. Els pits de les cosines. 11 Cilindre guarnit de ganivets que es fa servir en el molí paperer per a fer la pasta. Descregut profession­al. Accepta en herència un sistema contracept­iu. 12 Prepara el piano de la Fiscalia per al concert. Vagarejar tot equivocant-te. Soda que no vocalitza. 13 Preposició d’origen. Insulta la perruquera perquè l’ha arrissada. Estimi els municipis per a la independèn­cia. 14 Crida el seu nom amb fervor. Li tallaren les gònades amb l’excusa de la ciència.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain