La Vanguardia

Ens hi juguem molt

-

Som a les portes d’unes eleccions de vital importànci­a per a Catalunya, en uns moments de profundes diferèncie­s de criteri, i tots sabem que és fonamental anar a les urnes. Votar és l’única manera de poder expressar les nostres preferènci­es polítiques, en l’actualitat i malauradam­ent, en una profunda divisió que ha portat a la fractura de la societat catalana, sense oblidar les funestes conseqüènc­ies econòmique­s i socials.

És important que es puguin conèixer amb detall els programes de tots els partits que s’hi presenten, amb les seves promeses –tots sabem què passa després amb les promeses–, però sobretot, amb les solucions que ofereixen i sense falses expectativ­es. Cal llegir-los detingudam­ent i, després, anar a votar amb el cap i no amb el cor o les entranyes. En moltes ocasions, els sentiments ens traeixen i ens fan confondre la ficció amb la realitat, l’impossible amb el possible, el que és millor del que no és bo. Aquesta vegada, Catalunya s’hi juga molt i cal votar pensant en el que és millor ara mateix. Cal conèixer els tempos i saber-los conduir amb mà sàvia.

Està en joc el bé de Catalunya, la seva imatge, la seva primacia en àmbits diversos i, sobretot, la recuperaci­ó de la convivènci­a sense angoixes ni tensions. Tot plegat no serà fàcil ni ràpid, però, al llarg dels temps, els catalans han demostrat la seva vàlua, el seu coratge i la seva tenacitat. És hora de seguir-ho fent.

MERCÈ CUCURNY

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain