La Vanguardia

Propostes clares

-

El sistema d’immersió lingüístic­a català dels últims 35 anys ha estat i és un projecte d’èxit, tal com ha reconegut la Unesco, i tal com es reflecteix en les valoracion­s estatals i del projecte PISA. Tots els nois i noies catalans quan arriben als 18 anys parlen i escriuen correctame­nt tant el català com el castellà i, fins i tot, en molts casos superen el grau de coneixemen­t del castellà dels de la resta de l’Estat.

Ho dic perquè, a més de la imatge i simpatia dels candidats, tinguem en compte les propostes electorals que fan els seus partits sobre això. Per exemple, en el programa electoral de Ciutadans es diu que “farem una educació pública de qualitat, trilingüe i on no es polititzi els nostres fills. On s’ensenyi en llibertat, i es formi els alumnes en català, espanyol i anglès”. Deixant a part els agres comentaris de polititzac­ió i de llibertat, el que realment em preocupa és saber com s’ho faran, i si això vol dir reduir les hores de català per incrementa­r les de castellà i potser també les d’anglès.

Això seria carregar-se el sistema actual i em sona molt al que deia aquell ministre del PP senyor Wert respecte a “españoliza­r a los niños catalanes”. Estaria bé que la senyora Arrimadas expliqués en detall el que volen fer, per saber a què atenir-nos. DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain