La Vanguardia

BALLET DE BORDEUS

El Messies

-

La coreografi­a de Mauricio Wainrot dóna cos i vida a una de les obres més brillants de Haendel perquè el públic gaudeixi d’una vetllada única. La peça, de caràcter neoclàssic, expressa a través de la dansa l’elevació espiritual i la bellesa de l’obra de Haendel.

El Messies incorpora elements contempora­nis sobris i minimalist­es en l’escenograf­ia, el vestuari i la il·luminació. La successió de solos, duets, trios i conjunts, però, evoca l’estructura del ballet clàssic. El coreògraf va utilitzar 32 dels 53 temes d’El Messies de Haendel per a la seva versió en ballet amb el famós cor de l’ Al·leluia.

La companyia

Patrimoni francès heretat de Lluís XIV, el Ballet de l’Òpera Nacional de Bordeus està considerat una insígnia de la cultura francesa i és portador d’una història i estil inconfusib­le. La companyia, amb 38 ballarins, ofereix un ampli repertori que va des del clàssic fins a les peces més contemporà­nies. La qualitat dels ballarins la converteix­en avui en una de les companyies més famoses de l’escena coreogràfi­ca internacio­nal.

El compositor

Georg Friedrich Haendel (1685-1759), va composar El Messies l’estiu de 1741 i amb el temps s’ha convertit en una de les seves obres més conegudes, especialme­nt el seu cor Al·leluia. Autor de moltes òperes com Rinaldo, Tamerlano o

Rodelinda, també era el compositor oficial de la cort del Rei Jordi I de la Gran Bretanya i els seus concerts estan entre les obres més reconegude­s del repertori barroc. El final de la seva carrera està marcat per la producció d’oratoris, Judes Maccabaeus i Messiah, que són les obres mestres del gènere.

El coreògraf

Nascut a Buenos Aires (Argentina), Mauricio Wainrot és coreògraf i professor i acaba de ser nomenat Director d’Assumptes Culturals del Ministeri d’ Afers Estrangers a Argentina. Wainrot ha presentat més de 50 ballets arreu del món, les seves creacions més recents són Chopin Número 1 (2010), Veus

del silenci (2009), Viatges (2008), Carmen (2007), The Storm (2006), Medea i Sonata No.17 (2005), Travesias i Sin Tiempo (2004) i Rapsòdia, un tema de Paganini pel Ballet del Teatre Colón de Buenos Aires (2015), precisamen­t a on es va formar com a ballarí.

 ??  ?? Ĺ° čų°Ĺ ŞųŅÚƚÎÎĜņ °ĵÅ ƚĹ ÎåĹƋåĹ°ų Úű°ųƋĜŸƋåŸ åĹƋųå Å°ĬĬ°ųĜĹŸØ ÎŅųŸØ ŸŅĬĜŸƋåŸ Ĝ ŅųŧƚåŸƋų° ŧƚå ĜĹƋåųŞųåƋ°ų°Ĺ )Ĭ
`域ĜåŸ åĹ ÚĜųåÎƋå
Ĺ° čų°Ĺ ŞųŅÚƚÎÎĜņ °ĵÅ ƚĹ ÎåĹƋåĹ°ų Úű°ųƋĜŸƋåŸ åĹƋųå Å°ĬĬ°ųĜĹŸØ ÎŅųŸØ ŸŅĬĜŸƋåŸ Ĝ ŅųŧƚåŸƋų° ŧƚå ĜĹƋåųŞųåƋ°ų°Ĺ )Ĭ `域ĜåŸ åĹ ÚĜųåÎƋå

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain