La Vanguardia

Errors mutus

-

Un dels elements que més reforça el sentiment de pertinença és com les institucio­ns locals tracten la teva llengua materna i el que l’envolta, és a dir, la cultura. Del tractament que facin augmentarà o disminuirà aquest sentiment. Per això, i en aquest sentit, s’equivoquen tant el Govern de l’Estat com el Govern de la Generalita­t. L’Estat identifica el castellà com l’idioma de l’Estat i la literatura castellana, també. No crec que maltracti actualment els altres idiomes, però l’Estat no ha fet seves la resta de llengues. Les ha de considerar com a patrimoni a defensar, protegir i a més a més n’ha de ser el principal impulsor. En aquest sentit entenc la desafecció d’una part molt important de la població de Catalunya respecte a l’Estat.

La Generalita­t també s’equivoca consideran­t només el català com l’idioma de Catalunya, aquell que l’identifica. No hi ha cap conflicte lingüístic a Catalunya, es tracta el castellà amb respecte, això sí, però consideran­tlo com una llengua de fora, no d’aquí. També, i per tot això , entenc la desafecció d’una part important de la població de Catalunya vers aquesta institució.

El dia que canviïn l’Estat i la Generalita­t, els sentiments de pertinença mutus milloraran. MIQUEL FLAQUER GARCÍA Subscripto­r

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain