La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Enllestir els darrers arranjamen­ts. Endarrerei­xi. 2 Estaran en números vermells. Animal fabulós que podia tenir la forma d’un cavall amb una banya enorme al front. 3 Ens cal per respirar i també per plantejar disjuntive­s. Disparant a lo Blanc. Del dret és tim, però té un sentit invers submergit. 4 Composicio­ns lírico-musicals. Parlada de tu. Iode. 5 Posar-hi manetes. Aquestes noies són de Vielha. 6 Al nord d’Itàlia hi ha aquesta cosa dels anglesos. L’arma blanca més kantiana. Davant Grant remet a una antiga sèrie televisiva de periodiste­s ovípars. Els doto de tots els avantatges llevat de l’oxigen. 7 Na Sarah gens saludable. Gats una mica entristits. Giri sense vibrar el més mínim. 8 Est. Ioda en absència del mig miler. L’Aran quan ningú no hi vibra. Al final, ho tinc ben pensat. 9 Aquesta matèria té un tacte poc fi. Rifa solemne. 10 Actuava, tal vegada en els jutjats. Quan em mato perdo el cap. Triomf. 11 Arrabassi un instrument musical d’una manera agressiva. Període de temps molt llarg. Alimenti el bestiar amb herba seca, tot

i que de vegades pot anar molt cara.

12 Sol precedir totes les condicions. Provocava talls de pas. Associació d’organitzac­ions veïnals. 13 Seient sense el romà. En un cert sentit, data d’un document anterior a la que hauria de portar. 14 Adobat amb l’ajut de na Marie Brizard. En un cert sentit, pot ser de dents o rampí.

VERTICALS 1 Aquest no para d’imitar els coiots emetent grinyols en l’aire. No juga en aquesta ronda. 2 Davant Mans fa vint-i-quatre hores de fums. Pilar decoratiu que sobresurt d’un mur. Abaixen la bandera de la Piaff.

3 Jocs de cartes també anomenats bescambril­les. Salpasser amb ressons fabulosos. Rei sense corona. 4 Fer la feina de sant Martí. Alternativ­es que et presenten. 5 Blava immensitat. Creixeré com un roure. Bota anaeròbica. 6 Desplaçat. Ens calen per respirar. Fades degollades. En un tres i no res.

7 La més vibrant de l’alfabet. Lligarie en pilota picada. La jota grega. 8 Matriu. S’ho passa la mar de bé amb la colla del xalet. Associació de terrissair­es llibertari­s. 9 Han perdut una porteria de rugbi. Vaig clavant senyals que em marquen el camí. Suport financer que sempre demanen els bancs abans d’afluixar la mosca. 10 Que conté titani. Coberta. 11 Doneu un bany d’àcid als filats. Pèl llarg rígid om una cerra. Crit d’alerta. 12 S’hi ha mantingut. Xerrats des d’una profunda reivindica­ció de l’oralitat. 13 És mig druïda. Publiqui llibres sobre la Piaff. La roba més impermeabl­e de Badalona. 14 Reiterà la seva petició anterior. Refifar el foc tot cridant visques a Zapata.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain