La Vanguardia

Carta als Reis

-

Estimats Reis,

Aquest any les meves peticions potser són extravagan­ts, però les actuals circumstàn­cies s’imposen per sobre de la contenció d’altres anys. Faig constar per endavant que he estat una bona persona, fent cas a les lleis catalanes i al Parlament de Catalunya i he participat entusiàsti­cament en els esdevenime­nts per defensar la dignitat de Catalunya. Espero que no em tingueu en compte haver desobeït lleis i tribunals espanyols.

Faig la llista de les meves demandes: la derogació de l’aplicació de l’article 155. Posats a fer, la independèn­cia de Catalunya amb tots els ets i uts; un 20% de l’art atresorat als museus de titularita­t espanyola; un 20% de tots els immobles i propietats de l’Estat, i la totalitat dels existents a Catalunya; treball ben remunerat amb habitatge, serveis socials i sanitaris per a tothom; una societat en pau, justa i solidària; que es reconegui i respecti el resultat de les eleccions del 21-D. També que democràcia, Estat de dret, llibertat, dignitat, pau i justícia tinguin el seu sentit i no paraules buides de contingut posades en boca d’ase; que sigui realitat la separació entre els tres poders i que l’imaginat territori de la Tabàrnia se’n vagi a donar unes voltes per les galàxies siderals. Si només m’heu de portar una cosa, que sigui la llibertat dels presos i exiliats polítics.

Ah! Pels que ens insulten, ens peguen i a la banda dels tres (PP, PSOE i Cs) que no ens deixen en pau, porteu-los carbó, moltes tones de carbó!

JORDI LLEAL I GIRALT Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain